Κατηγορία: Σεμινάρια

 

Ένα καινοτομικό σεμινάριο Οινολογίας-Οινογνωσίας θα ξεκινήσει στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου 2018.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει γευστική δοκιμή σε 50 περίπου ετικέτες κρασιών, από διάφορες ποικιλίες και αμπελώνες.Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Το Αμπέλι και η Καλλιέργεια του-Εισαγωγή στις βασικές μεθόδους οινοποίησης-Η Γευσιγνωσία οίνου-Ελληνικός και Παγκόσμιος αμπελώνας-Το σέρβις του Κρασιού

  • Το σεμινάριο αποτελεί μια πολύ ανταγωνιστική και δομημένη πρόταση για την πρώτη επαφή με τον μαγικό κόσμο του κρασιού.
  • Συμπυκνωμένα και περιεκτικά - αλλά καλύπτοντας όλη την γκάμα απαραίτητων γνώσεων - οι συμμετέχοντες ξεναγούνται στις θεμελιώδεις γνώσεις της οινικής απόλαυσης, από την γεωγραφία του κρασιού και την οινοποίηση, μέχρι τις ποικιλίες, το ταίριασμα με το φαγητό, την γευσιγνωσία, το σερβίρισμα κλπ.
  • Αποτελεί το καλύτερο εργαλείο ώστε να αποκτήσει κάποιος βαθιές και ολοκληρωμένες γνώσεις σχετικά με το κρασί τόσο ως καταναλωτής (στην κάβα, στο εστιατόριο, στην παρέα), όσο και ως επαγγελματίας (στο ξενοδοχείο, στο εστιατόριο).

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

  • Σε επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης, του τουρισμού, του εμπορίου κ.α., που είτε επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σχετικά με το κρασί, είτε να κάνουν την πρώτη τους ξενάγηση στον οινικό κόσμο, αποκτώντας γνώσεις και εφόδια που θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για μεγαλύτερη και βαθύτερη ενασχόληση στο μέλλον.
  • Σε φοιτητές η απόφοιτους τμημάτων Οινολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονίας, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Μαγειρικής κλπ, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί την δυναμική που παρουσιάζει το κρασί στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως και θέλουν να κατευθυνθούν επαγγελματικά προς αυτό.
  • Σε καταναλωτές που θέλουν να εμβαθύνουν σε γνώσεις σχετικές με το προϊόν που αγαπούν, να μεγιστοποιήσουν την απόλαυση που λαμβάνουν από το κρασί και να εντοπίσουν πιθανές μελλοντικές επαγγελματικές ευκαιρίες γύρω από τα οινικά προϊόντα.

Διδάσκουν έμπειροι Οινολόγοι

Αθήνα, Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο), τηλ 210-8825206

#iekpraxis