Κατηγορία: Σεμινάρια

Η οινογνωσία αφορά τόσο τον επαγγελματία από τον χώρο της εστίασης, του τουρισμού, του εμπορίου κ.α., που επιθυμεί να αναπτύξει τις γνώσεις του σχετικά με το κρασί ή θέλει να κάνει μια ξενάγηση στον οινικό κόσμο, αποκτώντας σημαντικές γνώσεις και εφόδια όσο και τον οινόφιλο και απλό καταναλωτή που θέλει  να γνωρίσει το προϊόν που καταναλώνει, όπως και διάφορους παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητά του. 

Αφορά επίσης τους φοιτητές ή απόφοιτους σχετικών τμημάτων (Οινολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονίας, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Μαγειρικής κλπ), οι οποίοι έχουν αντιληφθεί την δυναμική που παρουσιάζει το κρασί στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως και θέλουν να κατευθυνθούν επαγγελματικά προς αυτό.

Στο Σεμινάριο Οινολογίας – Οινογνωσίας έγινε γευστική δοκιμή σε 50 περίπου ετικέτες κρασιών, από διάφορες ποικιλίες και αμπελώνες και έγινε αναλυτική παρουσίαση των παρακάτω ενοτήτων:
 

  • Το Αμπέλι και η Καλλιέργεια του
  • Εισαγωγή στις βασικές μεθόδους οινοποίησης
  • Η Γευσιγνωσία οίνου
  • Ελληνικός και Παγκόσμιος αμπελώνας
  • Το σέρβις του Κρασιού

 

#iekpraxis