Κατηγορία: Σεμινάρια

Ένας από τους πιο εμβληματικούς εκπροσώπους της Κουζίνας Nikkei στην Ελλάδα, ο Chef του FUGA Restaurant Δημήτρης Κατριβέσης, παρουσίασε μοναδικά πιάτα και εξήγησε στην πράξη όλες τις τεχνικές της διάσημης και ιδιαίτερης κουζίνας ΝΙΚΚΕΙ

Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν:

  • Βασικές αρχές της κουζίνας ΝΙΚΚΕΙ
  • Τι είναι nikkei
  • Τι είναι chifa
  • Ajis και η χρήση τους
  • Ceviche Classico: Πώς να δημιουργήσετε το κλασικό πιάτο.
  • Leche de Tigre: Το μυστικό συστατικό όλων των επιτυχημένων σεβίτσε και πώς μπορείτε να το φτιάξετε.
  • Tiradito: Εκεί που το Περού συναντά την Ιαπωνία.
  • Causa limeña: Περουβιανή μπλε πατάτα ... ένα πιάτο χιλίων χρόνων.
  • Pisco sour: Kοκτέιλ


Αν αναζητήσεις την πιο ισχυρή μαγειρική τάση που «έχει χτυπήσει» τις μεγάλες γαστρονομικές πρωτεύουσες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, τότε είναι βέβαιο ότι θα βρεις μπροστά σου την κουζίνα Nikkei. Μάλιστα, είναι πολλοί εκείνοι, και στην Ελλάδα, που, δοκιμάζοντας αυτή την πραγματικά ενδιαφέρουσα μαγειρική προσέγγιση, αγνοούν ότι στην πραγματικότητα έχουν να κάνουν με ατόφιες Nikkei προσεγγίσεις. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. «Nikkei» είναι η ιαπωνική ονομασία για τον μετανάστη. 

 

Σεμινάριο NIKKEI Κουζίνας - Chef Δημήτρης Κατριβέσης Σεμινάριο NIKKEI Κουζίνας - Chef Δημήτρης Κατριβέσης Σεμινάριο NIKKEI Κουζίνας - Chef Δημήτρης Κατριβέσης

 

Τι Είναι Η Κουζίνα NIKKEI;


Στη γαστρονομική γλώσσα, Nikkei είναι ο συνδυασμός της περουβιανής με τη γιαπωνέζικη κουζίνα, όπως αυτός γεννήθηκε τον 19ο αιώνα από τους Ιάπωνες μετανάστες στο Περού. Τότε αναμείχθηκαν οι γιαπωνέζικες τεχνικές με τα περουβιανά υλικά. Η γιαπωνέζικη κουζίνα έβαλε τη λεπτότητα στη γεύση και η περουβιανή κουζίνα τα πυροτεχνήματα: όταν το απλό σασίμι ενισχύθηκε με την καυτερή πιπεριά, δημιουργήθηκαν τα tiraditos. Δείγμα γραφής δίνουν και τα ceviches με κομμάτια από λευκά ψάρια, θαλασσινά μαριναρισμένα σε χυμούς από λάιμ, κρεμμύδι, κόλιανδρο και καυτερές περουβιανές πιπεριές. Αυτά είναι και τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της κουζίνας Nikkei. Λεπτές φέτες ψαριού με περουβιανά υλικά. 

 

Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Μαγειρικής Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας
#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005 http://bit.ly/seminaria_mageirikis

 

Σεμινάριο NIKKEI Κουζίνας - Chef Δημήτρης Κατριβέσης