Κατηγορία: Εκπαίδευση

Τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του κάθετου ολοκληρωμένου συγκροτήματος της εταιρείας TOYOTA CAR N' MOTION (https://carnmotion.toyota.gr/)  στο 6ο Χιλιόμετρο Χαλκίδας - Ν. Αρτάκης, επισκέφτηκαν οι σπουδαστές Μηχανοτρονικής του ΙΕΚ PRAXIS. Παρακολούθησαν το σεμινάριο με τίτλο Νέα Γενιά Υβριδικών Κινητήρων.

Γνώρισαν από κοντά τα νέα υβριδικά μοντέλα της TOYOTA (https://www.toyota.gr/hybrid/hybrid-range.json) και ενημερώθηκαν για τις απαιτήσεις και τις διαδικασίες συντήρησης των καινοτομικών αυτών κινητήρων. Η Toyota είναι η πρωτοπόρος εταιρεία στους υβριδικούς κινητήρες, που σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, μπορεί να αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης (https://www.toyota.gr/hybrid/index_new.json).

Οι αυριανοί Μηχανικοί Αυτοκινήτων του ΙΕΚ PRAXIS ενημερώνονται για όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων και τις πιό σύγχρονες μονάδες πώλησης και επισκευής, όπως η TOYOTA CAR N' MOTION.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Παύλο Αθανασάτο, Υπεύθυνο του Τεχνικού Τμήματος και τον κο Θεόδωρο Τρικαλινό, Διευθυντή Πωλήσεων της Toyota Car n' Motion στην Χαλκίδα, για την ολοκληρωμένη παρουσίαση των υβριδικών κινητήρων και τις πολύτιμες πληροφορίες που μετέδωσαν στους σπουδαστές Μηχανοτρονικής του ΙΕΚ PRAXIS.

Λίγα λόγια για τα υβριδικά αυτοκίνητα:
 

Ως υβριδικό θεωρείται το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερες διαφορετικές τεχνολογίες προκειμένου να επιτύχει την κίνησή του. Οι τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνουν συνήθως τον κλασικό κινητήρα εσωτερικής καύσης και μια πιο «ήπια» προς το περιβάλλον τεχνολογία, συνήθως ηλεκτρικό κινητήρα, ή εναλλακτικά πνευματικό κινητήρα, βιοκαύσιμο, φυσικό αέριο κ.α. Ο ηλεκτρικός κινητήρας μπορεί να αναλαμβάνει αποκλειστικά την κίνηση του αυτοκινήτου ή να είναι απλά υποβοηθητικός όταν χρειάζεται περισσότερη ισχύς. Τα υβριδικά αυτοκίνητα θεωρούνται φιλικότερα προς το περιβάλλον, από αυτά που χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την κίνησή τους ως καύσιμο, βενζίνη ή πετρέλαιο.

Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα υβριδικά οχήματα δεν φορτίζονται με εξωτερικά μέσα, εντελώς πρόσφατα έχουν εμφανιστεί και εξωτερικά φορτιζόμενα υβριδικά οχήματα (Plug-In hybrid).

Το καινοτόμο υβριδικό σύστημα της Toyota σε αντίθεση με άλλα συμβατικά (υβριδικά) συστήματα, παράγει τη δική του ενέργεια. Με το φρενάρισμα, η θερμότητα που εκλύεται, αιχμαλωτίζεται αυτόματα και μεταφέρεται από το σύστημα Toyota Hybrid στην μπαταρία με αποτέλεσμα να τη φορτίζει ενώ το αυτοκίνητο κινείται.