Σεμινάριο Μαγειρικής Υψηλή Κουζίνα 2* με Ψάρια της Μεσογείου: chef Άγγελος Λάντος (Σπονδή). Μαθαίνουμε τεχνικές πολλών αστέρων για Κρύα, Ζεστά Πιάτα και Mousse Ψαριών, με τον κορυφαίο Έλληνα chef!

 

Τα Ψάρια της Μεσογείου είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως Ω3, μέταλλα και βιταμίνες, και γι αυτό και κατέχουν ξεχωριστή θέση στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής αλλά και στην προτίμηση όσων κατοικούν ή επισκέπτονται για τουρισμό την Ελλάδα.

 

Ανάλογα την εποχή -τις ορθές πρακτικές και τις σωστές συνθήκες αλίευσης, συναντάμε διαφορετικούς πληθυσμούς κατάλληλους για μαγείρεμα, ειδικά στην επαγγελματική μαγειρική όπου οι κατανάλωση είναι μεγάλη. Ενδεικτικά, το φθινόπωρο συνήθως συναντάμε τσιπούρες, σπάρους, λιθρίνια, ζαργάνες, κέφαλους, σαβρίδια ίσως και μπαρμπούνια, μαρίδες και γόπες. Εξίσου γευστικά και ποιοτικά θεωρούνται και τα αφρόψαρα που είναι πλούσια σε λίπος.

 

Ο Άγγελος Λάντος, o βραβευμένος με 2 Αστέρια Michelin executive chef της ΣΠΟΝΔΗΣ, Διευθυντής Σπουδών και Καθηγητής του Ινστιτούτου Μαγειρικής PRAXIS, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό σεμινάριο, εξειδικευμένο αποκλειστικά και μόνο στα ψάρια της Μεσογείου και στη σωστή διαχείρισή του.

Κλείσε Θέση: https://www.iekpraxis.gr/seminar/mageiriki-zaharoplastiki-artopoiia/ypsili-koyzina-2-me-psaria-tis-mesogeioy-chef-aggelos

 

Πρακτικές που θα παρουσιαστούν

 

  • Πώς καθαρίζουμε το ψάρι.
  • Πώς το φιλετάρουμε.
  • Πώς αφαιρούμε το δέρμα, τα εντόσθια και τα σπλάχνα
  • Πώς και ποια μέρη μαγειρεύονται
  • Πώς σερβίρονται τα μάγουλα

 

Τρόποι Μαγειρέματος

 

  • Παρασκευές Κρύων Ψαριών
  • Παρασκευές Ζεστών Ψαριών
  • Mousse Ψαριών

 

Τεχνικές Στησίματος Πιάτων Υψηλής Γαστρονομίας με βάση τα Ψάρια της Μεσογείου (a la carte plating) από τον κορυφαίο Έλληνα Chef

 

Σεμινάριο Υψηλής Μαγειρικής με Ψάρια της Μεσογείου. Παρουσιάζει ο Chef Άγγελος Λάντος / 2* Michelin. Αθήνα #PraxisGastronomyDays Σεμινάριο Υψηλής Μαγειρικής με Ψάρια της Μεσογείου. Παρουσιάζει ο Chef Άγγελος Λάντος / 2* Michelin. Αθήνα #PraxisGastronomyDays