Κατηγορία: Σεμινάρια

Τα burgers είναι η επιτομή του γρήγορου και νόστιμου φαγητού. Στο σεμινάριο μαγειρικής: All about burgers του ΙΕΚ Μαγειρικής PRAXIS ο σεφ Κωνσταντίνος Τζιτζικάκης μας ξενάγησε στα μυστικά πίσω από ένα ζουμερο, γευστικό μπιφτέκι σε ζεστό ψωμάκι brioche «αγκαλιά» με λαχανικά, τυρί και σως.

Πάντα χορταστικό και πάντα αγαπημένο.


Το burger έχει εξελιχθεί από fast food σε gourmet πιάτο. Ένα σωστό burger αναδεικνύει το ποιοτικό κρέας και τη φρεσκάδα των υλικών και χρησιμοποιεί τα καρυκεύματα και τις σως ώστε να εκτοξευθεί η γευστική απόλαυση στα ύψη.

Διάβασε περισσότερα για τις σχολές μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS: https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/tehnikos-mageirikis-tehnis-arhimageiras-chef

 

burgers σεμινάριο ιεκ μαγειρικησ σχολη μαγειρικησ

 

Και αν δε σας άνοιξε ακόμα η όρεξη, ορίστε μερικές παραλλαγές που παρουσιάστηκαν:

  • Burger Classic με τσένταρ, τομάτα, κρεμμύδι, πίκλα και πατάτες τηγανιτές
  • Burger με καραμελωμένη μπανάνα και crispy bacon τηγανιτά κρεμμύδια
  • Burger με καραμελωμένο μανούρι, τοματίνι κονφί
  • Burger με καπνιστή γουακαμόλε, αυγό ποσέ και καψαλισμένη πανσέτα

 

burgers σεμιναριο ιεκ μαγειρικησ σχολη μαγειρικησ σχολεσ μαγειρικησ

 

Η ιστορία του burger

Το Hamburger εμφανίζεται για πρώτη φορά στα τέλη του 19ου, αρχές 20ου αιώνα. Η άνοδος της βιομηχανίας δημιούργησε την ανάγκη για γρήγορο, χορταστικό φαγητό αλλά και σχετικά οικονομικό το οποίο θα μπορεί να μεταφερθεί και να καταναλωθεί εκτός σπιτιού, στο δρόμο, στη δουλειά κ.ο.κ.

Burger Fact#1 Υπάρχει ένας άτυπος διαγωνισμός μεταξύ σεφ για το πιο ευφάνταστο και ακριβό burger. Το πιο ακριβό Burger στον κόσμο στοιχίζει 2000 δολάρια και μπορείτε να το απολαύσετε κατόπιν παραγγελίας μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 

Το πρώτο burger

Έτσι στην Αμερική άρχισαν να τοποθετούν μπιφτέκι ή κομμάτια ψημένου κρέατος ανάμεσα σε φέτες ψωμιού έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η κατανάλωση και η μεταφορά. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε με ακρίβεια το πότε άρχισε να συμβαίνει αυτό και πότε διαδόθηκε η τάση μιας και ο συνδυασμός των υλικών, δηλαδή ψωμιού και κάποιου είδους κρέατος ήταν αρκετά συνηθισμένος.

Burger Fact #2 Το burger έχει πάει … ψηλά μιας και αποτελεί μέρος του μενού των αστροναυτών σε διάφορες διαστημικές αποστολές.

Μάθε περισσότερα για τις σχολές μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS: https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/tehnikos-mageirikis-tehnis-arhimageiras-chef

 

σχολεσ μαγειρικησ burger ιεκ μαγειρικησ

 

Επιπλέον υλικά

Σύντομα το burger πήρε τη σημερινή του μορφή. Άρχισαν να χρησιμοποιούνται υλικά όπως ντομάτα, μαρούλι, τυρί, μπέικον και μια ποικιλία από σάλτσες και καρυκεύματα.

Burger Fact #3 Στην Αμερική καταναλώνονται πάνω από 50 εκατομμύρια burgers κάθε χρόνο! Μάλιστα αν τοποθετήσουμε αυτή την ποσότητα το ένα δίπλα στο άλλο μπορούμε να κάνουμε την περίμετρο της γης 32 φορές!

 

burger σχολη μαγειρικησ ιεκ μαγειρικής


Σημερινή εποχή

Αυτή τη στιγμή το burger αποτελεί μαζί με την πίτσα και σε μικρότερο βαθμό το hot dog τα διασημότερα street food. Αλυσίδες καταστημάτων με ειδίκευση τα burger έχουν ανοίξει υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο και το burger φαίνεται να έχει κατακτήσει και τον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας με όλο και περισσότερα εστιατόρια να το ενσωματώνουν στα μενού τους.

Burger Fact #4 Η πρώτη αλυσίδα burger house στην Αμερική είναι η White Castle η οποία υπάρχει ακόμα και σήμερα. Ξεκίνησε το 1921 και τα πρώτα burgers στοίχιζαν μόλις 5 σεντς του δολαρίου το κομμάτι.

Διάβασε περισσότερα για τις σχολές μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS: https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/tehnikos-mageirikis-tehnis-arhimageiras-chef

 

σχολή μαγειρικής ιεκ μαγειρικής σεμινάριο burger