Κατηγορία: Σεμινάρια

Θεμελιωτές του λεμφικού μασάζ είναι οι ιατροί Emil και Estrid Vodder, οι οποίοι επινόησαν την μέθοδο στη δεκαετία του 1930, για να ανακουφίσουν τους ασθενείς τους που έπασχαν από χρόνια ιγμορίτιδα.

Το 1936, ύστερα από χρόνια έρευνας, εισήγαγαν αυτή την τεχνική στον ιατρικό κόσμο της Γαλλίας.

Πέρασαν το υπόλοιπο της ζωής τους διδάσκοντας τη μέθοδο του λεμφικού μασάζ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η τεχνική η οποία συνίσταται στην προσεκτική μετακίνηση των χεριών, για να κινήσει τη λέμφο, διδάσκεται έως σήμερα.

Η λεμφική μάλαξη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αποτοξινώνει τον οργανισμό, μειώνει την κατακράτηση υγρών, τονώνει την μικροκυκλοφορία και βελτιώνει την όψη «φλοιού πορτοκαλιού» που προκαλεί η κυτταρίτιδα.

Ένα υγιές λεμφικό σύστημα βοηθάει το ανοσοποιητικό μας και συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού με την παραγωγή αντισωμάτων. Το λεμφικό σύστημα εμπλέκεται στην άμυνα του ατόμου εναντίον παρασιτικών οργανισμών, λοιμώξεων μιας και  η βασική λειτουργία των λεμφαδένων, είναι η παραγωγή λεμφοκυττάρων και αντισωμάτων, τα οποία εμπλουτίζουν τη λέμφο, καθώς αυτή περνά αργά μέσα από αυτά.

Το σεμινάριο Λεμφική Μάλαξη - Λεμφική Παροχέτευση του ΙΕΚ PRAXIS απευθύνεται σε Αποφοίτους και Σπουδαστές σχολών Αισθητικής και Φυσικοθεραπείας ή εμπειροτέχνες στις τεχνικές της μάλαξης που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να σταδιοδρομήσουν σε οργανωμένους χώρους ευεξίας υψηλών προδιαγραφών

Με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν την θεωρία της λεμφικής μάλαξης και της λεμφικής παροχέτευσης και θα έχουν εξασκηθεί επαρκώς στις κύριες τεχνικές της.

Αναλυτικά θα γίνει παρουσίαση των παρακάτω θεωρητικών και πρακτικών ενοτήτων:

  • Κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα
  • Ρόλος του λεμφικού συστήματος στον οργανισμό
  • Ροή της λέμφου και λεμφική παροχέτευση
  • Λεμφική παροχέτευση με μηχανήματα
  • Λεμφική μάλαξη: πρακτική εξάσκηση

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές κάντε κλικ εδώ