Κατηγορία: Σεμινάρια

Hands On Σεμινάριο Κοσμητολογίας παρακολούθησε η Σχολή Αισθητικής του ΙΕΚ PRAXIS στο εξειδικευμένο εργαστήριο χημείας. Οι σπουδάστριες με την εποπτεία του Φαρμακοποιού και καθηγητή του PRAXIS Καραμήτρου Ιωάννη κατασκεύασαν τα δικά τους, χειροποίητα καλλυντικά. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του οργανωμένου εργαστήριο χημείας. Οι σπουδάστριες εκπαιδεύτηκαν πάνω στον εξοπλισμό και τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή καλλυντικών και την σωστή και ασφαλή λειτουργία σε ένα χημικό εργαστήριο (μέτρα προστασίας, σωστό μέτρημα, ασφαλή θέρμανση υλικών). 

σεμινάριο κοσμητολογίας

Μεταξύ άλλων οι σπουδάστριες κατασκέυασαν αρωματικές ενυδατικές κρέμες με αιθέρια έλαια της επιλογής τους καθώς και ενυδατικές λοσιόν. Η γνώση του πως κατασκευάζονται τα καλλυντικά δεν έχει να κάνει μόνο με την πρακτική παρασκευή τους. Το σεμινάριο κοσμητολογίας είχε ώς στόχο να γίνουν κατανοητές οι χημικές διεργασίες με τις οποίες πραγματοποιείται ο καλλωπισμός της επιδερμίδας, του τριχωτού της κεφαλής κ.ο.κ. Το ανθρώπινο σώμα, η επιδερμίδα, τα μαλλιά είναι μικρά αλλά περίπλοκα χημικά εργαστήρια όπου γίνονται συνέχεια χημικές διαδικασίες. Ο επαγγελματίας αισθητικός, έχοντας γνώση αυτών των χημικών διεργασιών καθώς και γνώση των ενεργών συστατικών των καλλυντικών που χρησιμοποιούνται, μπορεί να επέμβει και να τροποποιήσει αυτές τις διεργασίες π.χ για να ενυδατώσει μια ξηρή επιδερμίδα. 

 

σεμινάριο κοσμητολογίαςσεμινάριο κοσμητολογίαςσεμινάριο κοσμητολογίας

σεμινάριο κοσμητολογίας

Στο σεμινάριο κοσμητολογίας αναφέρθηκαν επίσης οι ιδιότητες των αιθέριων ελαίων με τα οποία μπορούν τα αρωματιστούν τα παρασκευάσματα. Έτσι για παράδειγμα μια λοσιόν με άρωμα λεβάντας μπορεί να έχει και χαλαρωτικές ιδιότητες ή το αιθέριο έλαιο γερανιού να βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες. Τέλος στο σεμινάριο αναλύθηκαν οι σωστές διαδικασίες μέτρησεις των υλικών για τα παρασκευάσματα. Μιας και μιλάμε για ποσότητες πολλές φορές μικρότερες του γραμμαρίου, η σωστή μέτρηση και διαχείριση των υλικών είναι μεγάλο μέρος της διαδικασίας. Ακόμα και μικρές διαφοροποιήσεις μπορεί να τροποποιήσουν το τελικό παρασκεύασμα και να μην έχει τις απαιτούμενες καλλωπιστικές ιδιότητες. 

 

 

> Μάθετε περισσότερα για τα σεμινάρια αισθητικής του ΙΕΚ PRAXIS

> Δείτε το προφίλ της ειδικότητας Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ