Κατηγορία: Σεμινάρια

Η οστεοπόρωση είναι χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, με αποτέλεσμα αυτά με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά. Έτσι προκαλείται αυξανόμενος κίνδυνος κατάγματος (σπασίματος) των οστών, καθώς μειώνεται η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητά τους. Από μελέτες που έγιναν στις Η.Π.Α. έχει αποδειχθεί ότι 29% των γυναικών, δηλαδή το 1/3 περίπου, και 18% των ανδρών ηλικίας 45-79 ετών παρουσιάζουν κάποιου βαθμού οστεοπόρωση. Στην Ελλάδα έχει βρεθεί ότι σε άτομα άνω των 60 χρόνων 19% των γυναικών και 11 % των ανδρών παρουσιάζουν οστεοπόρωση.

Στο πλαίσιο του OPEN PRAXIS διεξήχθει σεμινάριο αναλυτικής ενημέρωσης για την Οστεοπόρωση, από τους εξειδικευμένους επιστήμονες (Γιατρούς, Φυσικοθεραπευτές και Διαιτολόγους):

  • Βασίλης ΣΔΡΑΚΑΣ - Ορθοπεδικός
  • Διονύσης ΘΕΟΔΟΣΗΣ - ΠΑΛΙΜΕΡΗΣ - Φυσικοθεραπευτής PT, M.Sc.,OEP
  • Αικατερίνη ΔΡΙΤΣΑ - M.Sc. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σεμινάριο ήταν δωρεάν για τους σπουδαστές καθώς και για τους Γονείς των σπουδαστών, τους Εκπαιδευτές του ΙΕΚ και για κάθε ενδιαφερόμενο για την οστεοπόρωση.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση για την οστεοπόρωση, η κατανόηση της παθολογίας καθώς και των φυσικοθεραπευτικών και διαιτολογικών μεθόδων για την αντιμετώπισή της.

 

#iekpraxis