Κατηγορία: Σεμινάρια

SOLD OUT και τις δύο ημέρες το σεμινάριο της Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας με τον βραβευμένο chef Μιχάλη Μάρθα.

Η πολύτιμη τρούφα, η χρωματιστή τομάτα, ο αρωματικός βασιλικός, το επιβλητικό σκόρδο και το θεραπευτικό δεντρολίβανο μεταμορφώθηκαν σε βοτσαλάκια που θυμίζουν αιγαιοπελαγίτικη αμμουδιά. Το χταπόδι έγινε αφράτη κροκέτα,  το παραδοσιακό εφτάζυμο ψωμί της Καλύμνου έγινε παγωτό. Το μοσχάρι και τα γλυκάδια κρύφτηκαν σε φρέσκο ραβιόλι, μέσα σε ζωμό από κρασί Μούχταρο και παλαιωμένο βαλσαμικό ξίδι.

Τα παραδοσιακά προϊόντα της ακριτικής, Ελληνικής γης έδωσαν έμπνευση στον πολυβραβευμένο chef Μιχάλη Μάρθα που ακολούθησε πιστά τις διεθνείς γαστρονομικές τάσεις. Ωσμώσεις, ζυμώσεις, ζελατινοποιήσεις, ταριχευτά αλλά και κρεμώδεις υφές σε pacojet, εντυπωσιακά εφέ με ξηρό πάγο και άλλες τεχνικές παρουσιάστηκαν σε ένα πλούσιο και δημιουργικό σεμινάριο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των #GastronomyDays στο IEK PRAXIS της Αθήνας.

Αυτά και άλλα πολλά, με αναλυτικό συνταγολόγιο και πολλές σελίδες σημειώσεων είχαν την τύχη να ζήσουν όσοι παρακολούθησαν το 5 ωρών σεμινάριο Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας με εισηγητή τον πολυβραβευμένο chef Μιχάλη Μάρθα.

 

Σεμινάριο Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας: Chef Μιχάλης Μάρθας  Σεμινάριο Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας: Chef Μιχάλης Μάρθας  Σεμινάριο Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας: Chef Μιχάλης Μάρθας

 

Οι συνταγές που παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο:

  • Ψωμί προζυμιού με αρωματικά βοτσαλάκια.
  • Amuche bouche canapes με μαξιλαράκια κοπανιστής.
  • Xταπόδι κροκέτα με εμουλσιόν κρεμμύδι.
  • Στεφανάκι λακέρδας με αμάρανθο, ταραμά κολιού, γογγύλι και παγωτό ώριμης τομάτας.
  • Στιφάδο Μόσχου με γλυκάδια, κρεμμυδόζουμο, ρίζα μαϊντανού και ραβιόλια μόσχου.
  • Βελούδινη αλμυρή σοκολάτα με θυμάρι, αμύγδαλο και παγωτό εφτάζυμο.
  • Mignardisess με τρουφάκια δεντρολίβανου και λουκουμάκι κουφοξυλιάς.

 

Ευχαριστούμε τους χορηγούς του σεμιναρίου

Χορηγοί

  • Νίκος Ραφτόπουλος - Εξοπλισμός εστίασης (http://raftopoulos.gr/)
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο – enKardia (https://www.enkardiaoliveoil.com)
  • Μούχταρο – Κτήμα Μουσών (https://www.musesestate.com)
  • Specialty baby leaf και Microgreens – Ο Μικρός Καλλιεργητής (https://www.omikroskalliergitis.gr)
  • Εφτάζυμο Ψωμί Καλύμνου – Μαρία Τάλια
  • Θυμαρίσιο μέλι – Thymeli Kopanezos
  • Παλαιωμένο βαλσαμικό ξίδι Domain Costa Lazaridi

 

Σεμινάριο Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας: Chef Μιχάλης Μάρθας  Σεμινάριο Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας: Chef Μιχάλης Μάρθας  Σεμινάριο Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας: Chef Μιχάλης Μάρθας

 

 

Δείτε το Βιογραφικό του Chef Μιχάλη Μάρθα

 

Μάθε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Μαγειρικής Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας

#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005 

 

Σεμινάριο Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας: Chef Μιχάλης Μάρθας