Κατηγορία: Σεμινάρια

Από τούρτα γενεθλίων μέχρι μπισκότα για βαφτίσεις και από cookies μέχρι brownies δεν υπάρχει συνταγή για γλυκά που να μη γίνεται ακόμα καλύτερη με διακόσμηση από ζαχαρόπαστα. Η pastry chef Ανανίδου Αθανασία (https://www.iekpraxis.gr/ekpaideyths/ananidoy-athanasia) παρουσιάζει ένα hands on σεμινάριο ζαχαρόπαστας και καλλιτεχνικής ζαχαροπλαστικής για μαγευτικές, πολύχρωμες και πεντανόστιμες ζαχαροπλαστικές δημιουργίες.

Κλείστε θέση: https://www.iekpraxis.gr/seminar/mageiriki-zaharoplastiki-artopoiia/diakosmiseis-me-zaharopasta-full-course-arharion


Το σεμινάριο έχει τρεις ενότητες και παρέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις που θα πρέπει να έχει κάθε ζαχαροπλάστης, επαγγελματίας, αρχάριος ή σπουδαστή ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής και Σχολής Ζαχαροπλαστικής έτσι ώστε να χειρίζονται σωστά τη Ζαχαρόπαστα και να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους δημιουργώντας εντυπωσιακά γλυκά.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν στο οργανωμένο Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής για να δημιουργήσουν τις  δικές τους διακοσμήσεις.


Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Ενότητα 1 (12 ώρες):

Στην ενότητα παρουσιάζονται Συνταγές, Ζύμες, μυστικά παρασκευής και Τρόποι Ψησίματος, για τα παρακάτω σκευάσματα:

  • CAKES: Chocolate, Vanilla, μείγμα brownies: Συνταγές, παρασκευές και ψήσιμο
  • CUP CAKES: Vanilla, Chocolate: Συνταγές, παρασκευές και ψήσιμο
  • COOKIES: Συνταγές και Κατάψυξη
  • CAKE POPS: κατασκευή, συνταγές, ζύμες, μυστικά
  • Μια πρώτη Εισαγωγή στη Ζαχαρόπλαστα ως μέσο διακόσμησης

 

σεμινάριο ζαχαρόπαστα ιεκ ζαχαροπλαστικησ σχολη ζαχαροπλαστικησ
(Μερικές από τις δημιουργίες της ζαχαροτεχνήτριας και εκπαιδέυτριας του σεμιναρίου κας Νάνσυ Ανανίδου)

 

Ενότητα 2 (12 ώρες):

Στην ενότητα παρουσιάζονται Συνταγές, μυστικά παρασκευής και τρόποι διακόσμησης με ζαχαρόπαστα για τα παρακάτω σκευάσματα:

  • Βασικά Στοιχεία για την Διακόσμηση με Ζαχαρόπαστα
  • Butter Cream και Frosting
  • Royal Icing
  • Συναρμολόγηση τούρτας
  • Στολισμός των cup cakes
  • Στολισμός των cake pops
  • Στολισμός των μπισκότων
  • Βασικό Ντύσιμο τούρτας με ζαχαρόπαστα (ασκήσεις σε τούρτες από φελιζόλ)

 

σεμινάριο ζαχαρόπαστα ιεκ ζαχαροπλαστικησ σχολη ζαχαροπλαστικησ
(Μερικές από τις δημιουργίες της ζαχαροτεχνήτριας και εκπαιδέυτριας του σεμιναρίου κας Νάνσυ Ανανίδου)
 


Ενότητα 3 (12 ώρες):

Στην ενότητα παρουσιάζονται οι προχωρημένες τεχνικές διακόσμησης με ζαχαρόπαστα και η ολοκλήρωση περίτεχνων εκθεμάτων:

  •  Κατασκευή Διακοσμητικών Τούρτας: φιγούρες, ζωάκια, λουλουδάκια, φυλλαράκια κλπ)
  • Τοποθέτηση διακοσμητικών Τούρτας με ζαχαρόπαστα (ασκήσεις σε τούρτες από φελιζόλ)
  • Ολοκλήρωση Διακόσμησης και Στολισμού Τούρτας με ζαχαρόπαστα και φιγούρες

 

σεμινάριο ζαχαρόπαστα ιεκ ζαχαροπλαστικησ σχολη ζαχαροπλαστικησ
(Μερικές από τις δημιουργίες της ζαχαροτεχνήτριας και εκπαιδέυτριας του σεμιναρίου κας Νάνσυ Ανανίδου)

 

Διαβάστε περισσότερα για τη σχολη ζαχαροπλαστικης του ΙΕΚ PRAXIS: https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/tehnikos-artopoios-zaharoplastikis

Στο ΙΕΚ PRAXIS Οι Βραβευμένοι Chefs Είναι Οι Καθημερινοί Καθηγητές Σου! : https://www.iekpraxis.gr/ekpaideutes-category/3

Δείτε τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικης PRAXIS: https://www.iekpraxis.gr/xoroi/3


ΑΘΗΝΑ: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)
#iekpraxis