Κατηγορία: Σεμινάρια

Την Δευτέρα  30/4 θα παρουσιαστεί  το σεμινάριο "Αρχιτεκτονική Δομή Πιάτων (a' la carte - Plating)"

Τεχνικές και πρωτότυπες ιδέες για το καλύτερο δυνατό τελικό οπτικό αποτέλεσμα ενός πιάτου, έτσι όπως πρέπει να στήνεται σε εστιατόρια υψηλής κλάσης

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες της εστίασης και σπουδαστές μαγειρικής που θέλουν να εντρυφήσουν στις τεχνικές και τα μυστικά του σωστού επαγγελματικού στησίματος εστιατορικών πιάτων.

Κλείστε θέση: https://www.iekpraxis.gr/seminar/mageiriki-zaharoplastiki-artopoiia/arhi...

Είτε είστε επαγγελματίας σεφ, είτε ερασιτέχνης, γνωρίζετε ότι η σωστή παρουσίαση ενός πιάτου είναι μια τέχνη από μόνη της. Το food plating δίνει επιπλέον αξία στις γαστριμαργικές δημιουργίες, κάνει τους πελάτες χαρούμενους και αναδεικνύει τις ικανότητες του Σεφ και του εστιατορίου.

Η αισθητική του πιάτου προϊδεάζει και ενισχύει την αντίληψη που έχουμε για την ποιότητα και φρεσκάδα των υλικών, τον χρόνο που έχει δαπανηθεί για το αποτέλεσμα, το ταλέντο του σεφ και την αξία και σεβασμό που δίνει στον πελάτη/καταναλωτή.

Οι άνθρωποι τρώνε και με την όραση. Ένα όμορφο οπτικό αποτέλεσμα στο πιάτο, η προσεκτική τοποθέτηση και παρουσίαση του φαγητού είναι καθοριστικής σημασίας για την δημιουργία μιας ευχάριστης εμπειρίας.

Από το σχήμα και τη μορφή του πιάτου που θα χρησιμοποιηθεί, στα χρώματα και υφές των υλικών που θα παρουσιαστούν, το food plating ανυψώνει το φαγητό σε υψηλή τέχνη με το πιάτο να έχει το ρόλο του καμβά και το φαγητό να παίζουν το ρόλο των χρωμάτων.

Πρόκειται για τη «βιτρίνα» του σεφ/μάγειρα. Η ψυχολογία μας αλλάζει σε σχέση με τα χρώματα και τα σχήματα που μας παρουσιάζονται. Το κίτρινο, το πορτοκαλί, το φούξια και το κόκκινο θεωρούνται ζεστά, φωτεινά και ενεργά χρώματα, που προσελκύουν το ενδιαφέρον και κάνει το πιάτο να ξεχωρίζει. Το γαλάζιο και το πράσινο προσδίδουν φρεσκάδα, νεωτερισμό και επαγγελματισμό.

Σύνθεση, αντίθεση, συμπλήρωση. Το σεμινάριο του ΙΕΚ PRAXIS θα σας δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια και τις πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις για τη δημιουργία εντυπωσιακών πιάτων που ξεχωρίζουν.

 

30/4/2018 12:00 μμ έως 16:00 μμ

Αθήνα, Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο)

Τιμή 60€