Η ιστορία της οινοποιείας ΛΑΦΑΖΑΝΗ έχει τις ρίζες της 70 χρόνια πριν, το 1946, όταν ο Βασίλης Λαφαζάνης ξεκίνησε να φτιάχνει κρασί στην περιοχή του Πειραιά. Το πρώτο ιδιόκτητο οινοποιείο της οικογένειας, ιδρύεται το 1960 στην Μαγούλα Αττικής. Η δεύτερη γενιά, με ακαδημαϊκή παιδεία, εμπειρία και όραμα το 1985 δημιούργησε το υπόβαθρο μίας ποιοτικής και σύγχρονης οινοποιείας. Από τότε, με πίστη στους καρπούς της ελληνικής αμπελουργίας, η οινοποιεία Λαφαζάνη αναπτύσσει αρμονικά, γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού και παράγει οίνους υψηλής ποιότητας.


Η οικογένεια Λαφαζάνη συνέχισε με τον ίδιο δυναμισμό να εξελίσσεται. Το 2012 προχώρησε στην παραγωγή Αποσταγμάτων με έμφαση στο τσίπουρο από στέμφυλα και αργότερα στην εξαγορά του οινοποιητικού συνεταιρισμού της Μεσσηνίας «ΝΕΣΤΩΡ».


Το 2016 στην εταιρεία Λαφαζάνης, κάνει την εμφάνιση της δυναμικά η τρίτη γενιά της οικογένειας, με την Αθηνά Λαφαζάνη στη διοίκηση του εμπορικού τμήματος και τον Βασίλη Λαφαζάνη ανερχόμενο αμπελουργό και οινολόγο. 


Σ’ ένα πρόγραμμα 4 ωρών, η Αθηνά και ο Βασίλης, πρεσβευτές της τρίτης γενιάς οινοποιών, παρουσίασαν στους σπουδαστές των ειδικοτήτων ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ του Εκπαιδευτικού Οργανισμού PRAXIS, τα κρασιά που παράγουν τα οινοποιεία ΛΑΦΑΖΑΝΗ και NESTOR WINES.

 

 


Οι σπουδαστές του ΙΕΚ PRAXIS παρακολούθησαν την ιστορική αναδρομή και στη συνέχεια μυήθηκαν στις γεύσεις και τα αρώματα των εμπνευσμένων κρασιών των δύο οινοποιείων καθώς και στις πειραματικές οινοποιήσεις ΛΑΦΑΖΑΝΗ και ΝΕΣΤΩΡ.


Η παρουσίαση συμπληρώθηκε με ερωτήσεις των σπουδαστών προς τους εκπροσώπους Αθηνά και Βασίλη Λαφαζάνη σχετικά με την διαδικασία της οινοποίησης, την θέση του κρασιού στον τομέα του τουρισμού και φυσικά στην ιδιαίτερη σχέση με τη μαγειρική τέχνη. 


Τα οινοποιεία ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ & NESTOR WINES είναι μόνιμοι συνεργάτες του εκπαιδευτικού Οργανισμού PRAXIS.

 

 

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων - Σπούδασε Στην Πρώτη Θέση Και Γίνε Ο Επαγγελματίας Που Ξεχωρίζει!

Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005

Μάθε Περισσότερα για την Ειδικότητα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Μάθε Περισσότερα για την Ειδικότητα Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού