Κατηγορία: Σεμινάρια

Βάλαμε Επαγγελματική Ποδιά Και Μαγειρέψαμε Καλοκαιρινά Και Δροσερά Παρέα Με Τη Βιολογική Μπύρα Νήσος. 

Η χαρισματική Chef Γεωργία Κουτσούκου μας καθοδήγησε μαγειρικά απογειώνοντας τους γευστικούς μας κάλυκες σε ένα δωρεάν, εισαγωγικό Open Lab Μαγειρικής. 

Η Chef παρουσίασε δύο πεντανόστιμες συνταγές, ένα amuse bouche για όσους σκοπεύουν να σπουδάσουν μαγειρική και να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κλάδο.

Τι είναι αυτές οι συνταγές;
"Είναι η θερινή σύναξη των πιο χρωματιστών, νόστιμων και λαχταριστών λαχανικών. Είναι όλο το ελληνικό καλοκαίρι μαζί σε μια ιδέα μπουκιάς που παντρεύεται με την εκλεκτή βιολογική μπύρα Νήσος και εκτοξεύει το μυαλό μας."

Αλλά ας αφήσουμε την ίδια την Γεωργία Κουτσούκου να εξηγήσει το concept του open lab:

βιολογική μπύρα νήσος"Με ότι και να ασχοληθείς κατά τη διάρκεια της ζωής σου θα πρέπει να το έχεις αποφασίσει, να έχεις μετρήσει όλες τις παραμέτρους και τις ασφαλιστικές δικλείδες, να κάνεις σωστές κ ψύχραιμες κινήσεις, να κάνεις τις καλύτερες σπουδές και να είσαι ο καλύτερος. Αυτή είναι η τέλεια συνταγή της επιτυχίας και στην συνιστώ ανεπιφύλακτα. 
Όμως υπάρχουν συνταγές που δεν χρειάζονται γραμμάρια ούτε ακριβά μαχαίρια για να βγουν πρότυπες, πρωτότυπες κ επιτυχημένες. Είναι αυτές που βγαίνουν σωστά μόνο με ψυχή βαθιά και πολύ γνώση. Είναι εκείνες οι συνταγές που ο τεχνίτης είναι αφοσιωμένος σαν να προσέχει το νεογέννητο μωρό. 

Αυτές τις συνταγές θα μάθουμε μαζί στο ΙΕΚ PRAXIS σήμερα. Να γνωριστούμε, να με ακούσεις να σου πω το δικό μου "story" που ανεπιφύλακτα σου καταθέτω. Γιατί εγώ έκανα #Πραξη το όνειρο μου. Και να μην ήθελε το όνειρο εγώ το δάμασα έστω προς στιγμήν και όταν το άλογο τσινάει και με πετάει κάτω ξανασηκώνομαι, ξαναμαγειρεύω και ξαναταξιδεύω μαζί του με άλλη ωριμότητα. Έτσι βγήκε η "Γαστρονομική ενσυναίσθηση" 

Θα σου δώσω δύο ωραίες απλές δροσιστικές σαλάτες με σάλτσα από την μπύρα Νήσος. Για να καταλάβεις πως παίζεις με τα υλικά και οδηγείς σε κοινό δρόμο τη φαντασία με τη λογική 


Κουτσούκου Γεωργία
Soul Chef , Καθηγήτρια ΙΕΚ PRAXIS"

 

βιολογική μπύρα νήσος