• Τη τέχνη της Γλυπτικής Τροφών (Food Carving) και την προετοιμασία εντυπωσιακών Μπουφέ για Coctails και Finger Food, γνώρισαν οι υποψήφιοι σπουδαστές μαγειρικής στο Open Lab του ΙΕΚ PRAXIS
  • Ο Chef και καθηγητής μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS Πανος Κορδαλης (Dionysos Palace, Regency Casino Mont Parnes) μας παρουσίασε ένα πρακτικό (hands on) σεμινάριο για την τέχνη της Food Art.
  • Παρακολούθησαν ένα διαδραστικό εισαγωγικό μάθημα στην επαγγελματική μαγειρική, έμαθαν τα μυστικά πίσω από το στήσιμο εντυπωσιακών μπουφέ για Cocktails και έφτιαξαν τα δικά τους πρωτότυπα "γλυπτά" και finger foods!
  • Καλή σταδιοδρομία στην Τέχνη της Μαγειρικής!

 

 

Τι είναι το Food Carving και τα Coctail Μπουφέ;

 

  • Τα Coctail Μπουφέ είναι μια πολύ συνηθισμένη μαγειρική υπηρεσία. Υλοποιείται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια ή σε ιδιωτικά πάρτυ, δεξιώσεις, εκδηλώσεις κλπ.
  • Αποτελείται από Finger Food και καναπεδάκια, από συστατικά κρύας κουζίνας δηλαδή, τα οποία όμως έχουν τα δικά τους μυστικά γεύσης και τεχνοτροπίας για να είναι νόστιμα και ελκυστικά για τους πελάτες
  • Το Coctail Μπουφέ, συνήθως στολίζεται με σκαλισμένα φρούτα και λαχανικά (Food Carving) τα οποία δημιουργούν μοναδικά εφέ δίπλα στο προσφερόμενο φαγητό και αυξάνουν την απόλαυση, την ευχαρίστηση και την γιορταστική ατμόσφαιρα που συνήθως συνοδεύουν τα Coctail Μπουφέ.