Κατηγορία: Εκπαίδευση

Οινικές Χημικές Αναλύσεις στην πράξη! Γιατί; Μα επειδή στο εξειδικευμένο ΙΕΚ Αγροτικών Επαγγελμάτων PRAXIS, επιμένουμε στην ποιοτική Αμπελουργία και Οινοποίηση.

Για να παρασκευαστεί οίνος υψηλής ποιότητας, ο οινολόγος πρέπει να εξετάσει – αναλύσει το γλεύκος πριν τη ζύμωση και στη συνέχεια τον οίνο, ώστε να παραχθεί οίνος κατάλληλος για κατανάλωση, συνδυάζοντας κατάλληλα τα αζύμωτα σάκχαρα, το οινόπνευμα, τα οξέα και όλα τα υπόλοιπα συστατικά του που το κάνουν μοναδικό.

Ο οινολόγος θα δώσει συμβουλές ορθής αποθήκευσης του οίνου, ώστε να παραμείνει αναλλοίωτος στο χρόνο και να ωριμάσει σωστά, όποτε αυτό είναι επιθυμητό.

Οινικές Χημικές Αναλύσεις
Οι σπουδαστές μας διδάσκονται όλα τα στάδια παραγωγής του κρασιού: από την φύτευση του αμπελιού μέχρι τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης και την ανάλυση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και των χημικών ειδικοτήτων του κρασιού.

Με την πιο δυνατή ομάδα Οινολόγων, Χημικών και Γεωπόνων Αμπελουργών, με υπερσύγχρονα εργαστήρια, δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό και επιμονή στην πρακτική εφαρμογή όλων των γνώσεων γύρω από το κρασί και το Αμπέλι, το ΙΕΚ Αμπελουργίας Οινολογίας PRAXIS, προετοιμάζει την νέα δυναμική γενιά Ελλήνων Οινοπαραγωγών!

 

Σχολή Αμπελουργίας / Οινολογίας ΙΕΚ PRAXIS - Γίνε Ο Επαγγελματίας Που Ξεχωρίζει.

Αθήνα: 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005
Μάθε Περισσότερα για τη Σχολή Αμπελουργίας / Οινολογίας 

 

Οινικές Χημικές Αναλύσεις Οινικές Χημικές Αναλύσεις Οινικές Χημικές Αναλύσεις