Κατηγορία: Εκπαίδευση
Για να γίνεις ο επαγγελματίας που ξεχωρίζει, πρέπει να εκπαιδεύεσαι με τους καλύτερους, στην πράξη! Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους σπουδαστές της ειδικότητας Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιητικής τέχνης του ΙΕΚ PRAXIS.
 
Οι σπουδαστές του Δ’ Εξαμήνου, με την καθοδήγηση του καθηγητή ζαχαροπλαστικής και pastry chef, Jose Olivier, σχεδίασαν και υλοποίησαν ένα πλήρως εξοπλισμένο candy bar βάφτισης σύμφωνα με τις νέες τάσεις. 
 
Και το όνομα αυτού «ΠΑΡΗΣ»! 
 
Χρειάστηκαν 4 εργαστηριακά μαθήματα στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS, προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα οι λιχουδιές που σχεδίασαν. Κάθε σπουδαστής ξεχωριστά είχε αναλάβει μια παρασκευή και όλοι μαζί, σαν έτοιμοι επαγγελματίες, φρόντισαν για ένα άρτιο και λαχταριστό αποτέλεσμα. 
 

Για το στήσιμο του candy bar, παρασκευάστηκαν από τους σπουδαστές τα ακόλουθα:

  • Τούρτα από Ζαχαρόπαστα: διώροφη τούρτα με στρώσεις σοκολάτα από μέσα και ζαχαρόπαστα από έξω. Στην κορυφή της τούρτας, τοποθετήθηκε η κορώνα «του βασιλιά Πάρη», η οποία σχηματίστηκε με ζαχαρόπαστα και χρωματίστηκε με την τεχνική του ψεκάσματος. Τιμητική θέση στην κορυφή της τούρτας είχαν τα μικροσκοπικά - αθλητικά παπουτσάκια που και αυτά δημιουργήθηκαν εξ ολοκλήρου από ζαχαρόπαστα.
  • Cake pops: ίδια γέμιση με την τούρτα και επικάλυψη λευκής σοκολάτας και γαλάζιες λεπτομέρειες
  • Cupcakes: σοκολατένια cupcakes με βουτυρόκρεμα.
  • Μπισκότα: μπισκότα βουτύρου με το μονόγραμμα του Πάρη και σε σχήμα κορώνας με ζαχαρόπαστα και royal icing.
  • Γλυκά σε ποτήρι: κρεμέ από μάνγκο και βατόμουρο σε ατομικά ποτήρια.
  • Δροσερή λεμονάδα: από φρέσκα λεμόνια, εμπλουτισμένη με μύρτιλλα και χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Μπεζέδες και macaron σε διάφορα σχήματα και χρωματισμούς 
 
Να μας ζήσει!
 
 

Μάθε Περισσότερα Για Την Ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής

Δες Τα Προσεχή Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής

#kantopraxi στην Ζαχαροπλαστική

Αθήνα 210-8230090 - Χαλκίδα 22210-74005​