Κατηγορία: Εκπαίδευση

Οι Σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS: Από την καλύτερη σχολή μαγειρικής, στα καλύτερα εστιατόρια! 

Οι σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης Ανδρέας Βέλιος και Ανδρέας Γαλάνης κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης, στο πολυβραβευμένο εστιατόριο Μαραθιά, στον Άγιο Φωκά της Τήνου. 

«Στη σχολή έγιναν τα όνειρα πραγματικότητα από την πρώτη μέρα. Δεν είμαι απλώς ευχαριστημένος. Είναι η μαγειρική που θέλω. Και του χρόνου, και τα επόμενα χρόνια εδώ θέλω να εργάζομαι, σε αυτή την κουζίνα, με τους ίδιους ανθρώπους».

Ο ιδιοκτήτης του Εστιατορίου «Μαραθιά» Μαρίνος Σουράνης και ο διευθυντής εστιατορίου Ευριπίδης Αποστολίδης, μας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα και τις γνώσεις των σπουδαστών:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το ήθος και τις υψηλές επιδόσεις των σπουδαστών του ΙΕΚ Praxis. Είναι εξαιρετικοί! Ήδη από την πρώτη εβδομάδα προσαρμόστηκαν στους ρυθμούς μας και μπήκαν δυναμικά στην ομάδα σαν κανονικοί μάγειρες. Την πρώτη εβδομάδα σχεδόν μόνοι τους έφτιαξαν πίτες και δυο μήνες μετά, σήμερα, έμαθαν να φτιάχνουν αυγοτάραχο από το πρώτο βήμα μέχρι το τελευταίο».

Στον εκπαιδευτικό οργανισμό PRAXIS παρέχουμε στους σπουδαστές εφοδιάζουμε τους σπουδαστές με τις κατάλληλες γνώσεις προκειμένου από την πρώτη κιόλας ημέρα πρακτικής άσκησης να εργάζονται σαν έμπειροι επαγγελματίες. Οι έμπειροι καθηγητές Μαγειρικής φροντίζουν να μεταφέρουν τις γνώσεις τους και να παρέχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται άμεσα και με επαγγελματισμό στις απαιτητικές ανάγκες μίας επαγγελματικής κουζίνας υψηλών προδιαγραφών.

Γιατί στο ΙΕΚ PRAXIS κάνουμε τη θεωρία πράξη!

 

 

Λίγα λόγια για το εστιατόριο Μαραθιά


Με αναφορές στην παραδοσιακή μαγειρική, το πολυβραβευμένο εστιατόριο Μαραθιά (Χρυσοί Σκούφοι - Top Notch, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας), που βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Φωκά στην Τήνο, πειραματίζεται σε ντόπιες, οικογενειακές συνταγές, διατηρώντας αναλλοίωτο τον χαρακτήρα και τα αρώματα της κυκλαδίτικης και, ιδιαίτερα, της «ντηνιακής» κουζίνας δημιουργώντας μία ξεχωριστή κατηγορία στη νέα ελληνική, δημιουργική κουζίνα.


Η ελληνική δημιουργική κουζίνα της "Μαραθιάς", με τα τραπέζια της στημένα δίπλα στην άμμο, δίνει τη δική της αυθεντική διάσταση στα θαλασσινά. Το φρέσκο ψάρι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και γίνεται πηγή έμπνευσης για τη δημιουργική ομάδα των μαγείρων.
Γι αυτό άλλωστε και φημίζεται για αληθινό, θαλασσινό comfort food και, ταυτόχρονα, για μια από τις νοστιμότερες τηνιακές κουζίνες.


Ωστόσο, η έμπνευση δεν σταματάει εκεί. Με σεβασμό στα ήθη και τις μνήμες της τηνιακής οικιακής οικονομίας, η ομάδα της Μαραθιάς, συλλέγει ( #foraging ) και μεταποιεί τους θησαυρούς της τηνιακής γης (όπως κάππαρη, βότανα, άγριες αγκινάρες), αλλαντοποιεί και τυροκομεί με παραδοσιακές μεθόδους και τολμά να καινοτομεί μέσα από αυτές, δημιουργώντας νέες γεύσεις.


 Ουσιαστικά πρόκειται για τον απόλυτο ορισμό των σύγχρονων γαστρονομικών τάσεων που θέλει τους φιλοξενούμενους να τρώνε όπως οι ντόπιοι #eatlikealocal σεβόμενοι το περιβάλλον και την αειφορία #sustainability μειώνοντας τη σπατάλη των τροφίμων #zerowaste

 

Μάθε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Μαγειρικής Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας

#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005