Κατηγορία: Εκπαίδευση

 

#iekpraxis

Για να εκτελέσουμε σωστά μια συνταγή ζαχαροπλαστικής πρέπει να γνωρίζουμε την ποιότητα των υλικών, τις ακριβείς ποσότητές τους, τους τρόπους χειρισμού και την συντήρηση που χρειάζεται κάθε παρασκεύασμα.

Να ποιές είναι οι έξι πρώτες πράξεις του επαγγελματία Ζαχαροπλάστη:

  1. Ζυγίζουμε και Μετράμε (η Ζαχαροπλαστική είναι Τέχνη ακριβείας!)
  2. Αρωματίζουμε (με τα κατάλληλα διαθέσιμα αρωματικά)
  3. Χτυπάμε (με σύρμα fouete τα παρασκευάσματα στα οποία θέλουμε να δώσουμε όγκο και να τα ομογενοποιήσουμε)
  4. Ανακατεύουμε (με σύρμα, σπάτουλα, μαρίζ τις πρώτες ύλες με αργές κυκλικές κινήσεις για να μήν αφρατέψουν)
  5. Ενσωματώνουμε (ανάλογα με την διαδικασία παρασκευής και τα υλικά, χρησιμοποιούμε και την αντίστοιχη τεχνική ενσωμάτωσης)
  6. Κοσκινίζουμε (κατακράτηση ξένων σωμάτων, ρύθμιση του μεγέθους των κόκκων, αραίωση των σκονών για ελάφρυνση και ομογενοποίηση του μείγματος)

Και μετά.... δημιουργούμε απίθανα γλυκά, όπως οι πρωτοετείς σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS Χαλκίδας!