Κατηγορία: Συνεργασίες

Την Διεύθυνση του Τομέα Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS αναλαμβάνει ένας κορυφαίος Έλληνας Chef, που συγκαταλέγεται στους 100 καλύτερους Chefs παγκοσμίως, ο Άγγελος Λάντος.

Το βιογραφικό, η εμπειρία, οι δημιουργίες και οι βραβεύσεις του Άγγελου Λάντου είναι γνωστές σε κάθε έναν που παρακολουθεί τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας.

Από φέτος, ο Άγγελος Λάντος θα αναλάβει τον ρόλο της Διεύθυνσης και του Συντονισμού του Τομέα Μαγειρικής PRAXIS, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να διδάσκει ο ίδιος στα τμήματα που αναλαμβάνει.

 

Άγγελος Λάντος aggelos lantosΈχοντας πλέον δημιουργήσει την Dream Team της σύγχρονης ελληνικής μαγειρικής, το ΙΕΚ PRAXIS με Διευθυντή Μαγειρικής τον Άγγελο Λάντο, βάζει πραγματικά πολύ ψηλά τον πήχη της μαγειρικής εκπαίδευσης, εμφυσώντας στους σπουδαστές του την φιλοσοφία «the sky is the limit»!

Με συστηματική και ουσιαστική δουλειά, με υπερσύγχρονα εργαστήρια και επιμονή στην καθημερινή πρακτική εφαρμογή σε συνθήκες πραγματικού εστιατορίου, το ΙΕΚ PRAXIS δημιουργεί αποφοίτους που ξεχωρίζουν, διακρίνονται και σταδιοδρομούν στα καλύτερα restaurants της Ελλάδας και της Ευρώπης.

 

Γι’ αυτό εξ’ άλλου, οι περισσότεροι επαγγελματίες της Εστίασης συνιστούν πλέον το ΙΕΚ PRAXIS ως την καλύτερη επιλογή σπουδών.

 

Η σταθερή πρακτική του PRAXIS είναι οι διακεκριμένοι chefs να αποτελούν τους καθημερινούς καθηγητές της σχολής και να μην είναι απλώς «ονόματα» για σεμινάρια.

Έτσι, ο Άγγελος Λάντος θα έχει στο πλευρό του τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο (Chef SENSE, Βραβείο Michelin Plate), που για πολλά χρόνια είχε διευθύνει επάξια τον Τομέα Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS και διαθέτει σπάνια εμπειρία στην Μαγειρική Εκπαίδευση, αλλά και σε έναν ειδικό ρόλο τον καταξιωμένο και αγαπητό Λεωνίδα Κουτσόπουλο (Chef Feedέλ Restaurants).

 

Θα έχει επίσης δίπλα του, ως καθημερινούς καθηγητές, μια σειρά καταξιωμένων συναδέλφων του, όπως:

 

  • Θοδωρής ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΕΛΗΝΗ, Χρυσός Σκούφος
  • Αλέξανδρος ΚΟΣΚΙΝΑΣ, Chef TUDOR HALL (King George Hotel), Χρυσός Σκούφος
  • Δημήτρης ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ARTISANAL, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας
  • Δημήτρης ΤΣΩΤΣΟΣ, Chef HIDE N’SEEK, Premium Award of Taste & Quality Estiatoria.gr
  • Γιάννης ΚΙΤΣΑΛΗΣ, Executive Chef, ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΝΗΘΑΣ
  • Νίκος ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑΣ, Junior Sous Chef Hotel Μεγάλη Βρετανία
  • Βασίλης ΣΠΟΡΟΣ, Chef MAMA ROUX, POBOYS
  • Ηλίας ΣΚΟΥΛΑΣ, Chef FOOD MAFIA
  • Νίκος ΠΟΛΙΤΑΚΟΣ, Chef Kinjo Japanese RestoBar
  • Αχιλλέας ΠΟΛΙΤΗΣ, Chef “La Cigalle”
  • Νίκος ΝΤΑΝΟΣ, Private Chef
  • Χάρης ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ, Chef KATIKIES GARDEN SANTORINI
  • Χρήστος ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, Sous Chef SENSE
  • Ιάκωβος ΑΠΕΡΓΗΣ, Head Chef στο Τζάνειο Νοσοκομείο, Πρωτοπόρος του Εθελοντισμού και της Μαγειρικής Κοινωνικής Ευθύνης
  • Παναγιώτης ΚΟΡΔΑΛΗΣ, Chef de Partie ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΝΗΘΑΣ
  • Νίκος ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ, Chef στο "Mitsis Blue Domes Resort And Spa" 5* ΚΩΣ
  • Ηρώ ΚΟΡΔΩΝΗ, Chef de Partie SENSE
  • Γεωργία ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ, Private Chef
  • Γιάννα ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ, Ειδική Γαστρονομικής Καινοτομίας

              

Εκτός από τους παραπάνω, στην σειρά Εξειδικευμένων Σεμιναρίων Μαγειρικής (Master Classes) του κύκλου GASTRONOMY DAYS, συμμετέχουν οι παρακάτω βραβευμένοι chefs:

  • Arnaud BIGNON, Michelin Star Chef
  • Δημήτρης ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ, Chef FUGA
  • Στέλιος ΑΡΑΚΑΣ, Chef
  • Θάνος ΦΕΣΚΟΣ, Asst. Head Chef GERANIUM, Κοπεγχάγη, 3 Αστέρια MICHELIN
  • Θάνος ΣΤΑΣΙΝΟΣ, Ex Chef NIKKEI Peruvian Resto (Κολωνάκι, Μύκονος)
  • Δημήτρης ΜΠΟΥΤΣΑΛΗΣ, GB ROOF GARDEN, Βραβείο MICHELIN PLATE, ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ, 2 Αστέρια FNL
  • Παύλος ΚΥΡΙΑΚΗΣ, LYCABETUS RESTAURANT, Σαντορίνη, ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ, 2 Αστέρια FNL
  • Σάκης ΒΕΝΕΤΗΣ, Executive Chef ELECTRA METROPOLIS HOTEL
  • Κωστής ΚΩΣΤΑΚΗΣ, Chef Patron Boulangerie «A λα Γκρέκ»

 

Τέλος, στον Τομέα Μαγειρικής εντάσσεται και το «Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Υψηλή Μαγειρική Τέχνη» (PRAXIS Post-Graduate Gastronomy Course), που δίνει την ευκαιρία σε απόφοιτους Σχολών Μαγειρικής 2ετούς φοίτησης, να μετεκπαιδευτούν για άλλο ένα, τρίτο έτος, σε προχωρημένα μαγειρικά αντικείμενα, όπως:

 

  • Γαλλική, Ισπανική και Σκανδιναβική Κουζίνα
  • Japanese, Fusion Κουζίνες και Sushi
  • Avant Garde Cuisine και Amuse Bouche
  • Μοντέρνα Ελληνική κουζίνα
  • Food Styling και αρχιτεκτονική πιάτων
  • Sous Vide και Μοριακή Γαστρονομία
  • Ψάρια και Θαλασσινά
  • Αλλαντικά και Τεχνικές Αλλαντοποιίας
  • Τυροκομία και Τεχνικές Τυροκόμησης
  • Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία για εστιατόρια A la Carte

 

Με τον Άγγελο Λάντο επικεφαλής του Τομέα Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, η Γαστρονομική Εκπαίδευση στην χώρα μας αλλάζει σελίδα.

Με καινοτομικές μεθόδους εκπαίδευσης και απεύθυνση στο high end τμήμα της Εστίασης, οι σπουδές στο ΙΕΚ PRAXIS δημιουργούν την νέα γενιά διακεκριμένων chefs!

 

 

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον Άγγελο Λάντο και την κορυφαία ομάδα του!