Κατηγορία: Εκπαίδευση

Μαθήματα Αρωματοθεραπείας στο ΙΕΚ Αισθητικής PRAXIS. Στις μέρες μας οι ανάγκες τις καθημερινότητας και ο τρόπος ζωής που ακολουθούμε μας προκαλούν μια σωματική, ψυχική και πνευματική ανισορροπία. Οι εναλλακτικές θεραπείες μας βοηθούν να αποκτήσουμε ένα μέρος από αυτή τη χαμένη ισορροπία και μας δίνουν εφόδια για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των υποχρεώσεών μας.


Αρωματοθεραπεία είναι µια µορφή εναλλακτικής θεραπείας, που βασίζεται στη χρήση αιθέριων ελαίων, µε σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας, την ομορφιά, και γενικά την ισορροπία του σώματος και του πνεύματος .
Τα αιθέρια έλαια είναι οργανικές ενώσεις, µίγµατα κατά κύριο λόγο πτητικών αρωµατικών εστέρων ή αιθέρων, που περιέχονται σε διάφορα µέρη των φυτών, από τα οποία παραλαμβάνονται µε πίεση, έκθλιψη, εκχύλιση ή απόσταξη µε υδρατμούς. Από κάθε φυτό, βότανο ή δέντρο µπορεί να προκύψει µια ποικιλία αιθέριων ελαίων.


Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα στην αρωματοθεραπεία, απορροφώνται πολύ εύκολα από το δέρμα και έχουν ειδικές θεραπευτικές ιδιότητες. Λόγω της µεγάλης συγκέντρωσής τους, δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αυτούσια, αλλά διαλυμένα σε κάποιο λάδι βάσης.

Στο ΙΕΚ PRAXIS, στα μαθήματα αρωματοθεραπείας μαθαίνουμε για τα αιθέρια έλαια τις ιδιότητές τους, μεθόδους παραγωγής, κατηγορίες, ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενδείξεις/ αντενδείξεις και βέβαια μαθαίνουμε προσμίξεις των αιθέριων ελαίων για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος σύμφωνα με τις ανάγκες του θεραπευμένου.

Εδώ βέβαια πρέπει να προσθέσουμε πως μια ολοκληρωμένη θεραπεία αποτελείται από την γνώση των αιθέριων ελαίων, την σωστή κατανόηση των αναγκών του δέκτη και βέβαια την άψογη γνώση μάλαξης και εφαρμογής της αρωματοθεραπείας. Γιατί σκοπός μας είναι όλοι οι σπουδαστές μας να έχουν ολοκληρωμένη γνώση και να εξασκηθούν στην πρακτική ,αποκτώντας  όλα τα εφόδια για μια επαγγελματική σταδιοδρομία χωρίς κενά γνώσεων.


Στη μεθοδολογία που ακολουθούμε μαθαίνουμε αναλυτικά όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων και πως απορροφώνται από τον  οργανισμό. Σε συνδυασμό με το εξελιγμένο πρωτόκολλο αρωματοθεραπείας που παρέχουμε ,ανακαλύπτουμε τρόπους με τους οποίους επαναφέρουμε την ισορροπία που τόσο λείπει από τον σύγχρονο άνθρωπο.


Η διάρκεια του μαθήματος αρωματοθεραπείας είναι 20 ώρες από τις οποίες οι πρώτες 5 είναι θεωρητικές και οι υπόλοιπες 15 ώρες είναι hands on. Ένα πρόγραμμα στο οποίο ο ενδιαφερόμενος μαθαίνει πώς να προσεγγίζει τον πελάτη , πώς να καταλαβαίνει τις ανάγκες του, και τέλος πώς να παρέχει την καλύτερη θεραπεία , με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Σπούδασε Αισθητική – Μακιγιάζ - Περιποίηση Νυχιών - Διαιτολογία στο ΙΕΚ PRAXIS : https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/aisthitiki-makigiaz-peripoiisi-nyhion-diaitologia