Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Στο πάνελ επίδειξης του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», στα πλαίσια της EXPOTROF 2018, οι Chefs του ΙΕΚ PRAXIS Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Αχιλλέας Πολίτης και Τάσος Μπουσμούρης και οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS Αθήνα – Χαλκίδα, μαγείρεψαν με τα μοναδικά ποιοτικά προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας και παρουσίασαν τα παρακάτω πιάτα:

  • Αλμυρό λουκουμαδάκι με τυριά Βοιωτίας, μαρμελάδες από την Εύβοια και την Βοιωτία και φύτρες ραπανάκι.
  • Κρύος “Σπανακοντολμάς” γεμισμένος με σύκα και ξηρούς καρπούς Εύβοιας και κρέμα με τσίπουρο και σταφυλόμελο Φθιώτιδας.
  • Μούς ταραμά σε τέμπερα, με κροκέτα από Ρύζι Σπερχειού και καπνιστή πέστροφα Καρπενησίου
  • Μανιτάρια Ευβοίας με μπύρα Εύβοιας, θυμάρι και προσούτο Ευρυτανίας
  • Καγιανάς με κόκκινη πιπεριά και βιολογικές ελιές Φθιώτιδας.

 

Τρόπος παρουσίασης:

  • Γευστικές μικρές μπουκιές με βάση τα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας.
  • Σερβιρίστηκαν πάνω σε σκεύη-ξύλινα τελάρα, με τον χάρτη της Στερεάς Ελλάδας.
  • Το κάθε πιάτο τοποθετήθηκε στο αντίστοιχο σημείο του χάρτη, σύμφωνα με το κυρίαρχο υλικό από το οποίο είχε παρασκευαστεί.

 

Σέρβις στους Επισκέπτες –Θεατές:

  • Στους παρευρισκόμενους, σερβιρίστηκαν μικρές μπουκιές από τα παραπάνω εδέσματα, με γαρνιτούρες: τραχανά από δικοκκο σιτάρι Εύβοιας, βότανα Ευβοίας, τυριά Βοιωτίας και αλλαντικά Ευρυτανίας.

 

Βασικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν:

  • Τα πιάτα μαγειρεύτηκαν με Βιολογικά Ελαιόλαδα Φθιώτιδας και Εύβοιας
  • Χρησιμοποιήθηκαν αρωματικά φυτά Εύβοιας και Φθιώτιδας και σκόρδα Βοιωτίας
  • Συνοδεία πιάτων με κρασιά Εύβοιας και Βοιωτίας

 

Οι chefs:

  • Ο Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος επικεφαλής του Τομέα Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS. Είναι ο Chef του εστιατορίου «Μazi», στο Λονδίνο, ενώ ήταν ο chef του εστιατορίου «Olive Garden» (Ξεν. Τιτάνια, Αθήνα), του restaurant «Καστρί Bistro» (Κηφισιά) και πολλών άλλων. Έχει βραβευτεί με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
  • Ο chef Αχιλλέας Πολίτης, είναι έμπειρος chef με εξειδίκευση στο catering και στον μπουφέ μεγάλων δεξιώσεων. Είναι ο chef του γνωστού Catering “La Cigale” στην Κηφισιά, consultant Chef στο Polis Grand Hotel και καθηγητής Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS.
  • Ο Τάσος Μπουσμούρης είναι Chef στο εστιατόριο Sea Dunes στο Olympia Riviera Thalasso Luxury Resort, με μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια πολυτελών ξενοδοχείων και καθηγητής Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS