Κατηγορία: Σεμινάρια

Live Webinar: Ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Ιάκωβος Απέργης μαγειρεύουν με τυριά: Ένα μοναδικό σεμινάριο μαγειρικής από δύο κορυφαίους Chef της Ελλάδας.

Το σεμινάριο ήταν μια δωρεάν παροχή για τους σπουδαστές των παρακάτω ειδικοτήτων του ΙΕΚ PRAXIS:

  • Μαγειρικής Τέχνης
  • Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποίας
  • Βιολογικής Γεωργίας
  • Τυροκομίας
  • Τεχνολογίας Τροφίμων

 

ηλίας μαμαλάκης ιάκωβος απέργης ιεκ μαγειρικής σχολή μαγειρικής ηλίας μαμαλάκης ιάκωβος απέργης ιεκ μαγειρικής σχολή μαγειρικήςηλίας μαμαλάκης ιάκωβος απέργης ιεκ μαγειρικής σχολή μαγειρικής

 

Ο Ηλίας Μαμαλάκης είναι Έλληνας Chef, οικονομολόγος και παρουσιαστής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1949. Σπούδασε Οικονομικά και δούλεψε πολλά χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες. Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια, ασχολήθηκε με τη γαστρονομία.

Το 1992 έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Μαγειρικόν”. Αυτό το βιβλίο του άνοιξε το δρόμο και έτσι μπήκε στη δημοσιογραφία της μαγειρικής. Αποτέλεσμα ήταν να έχει πέντε δημοσιογραφικές συνεργασίες με τα περιοδικά Μενού και άλλα, ELLE, Τηλεθεατής, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στο ραδιόφωνο με τον ΣΚΑΪ 100,3 με την εκπομπή: “Ο Ηλίας και το μαγικό ραβδί του”. Τελικά, το 1993 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά και με τη μαγειρική. Έχει ασχοληθεί με το design προϊόντων σε βιομηχανίες τροφίμων (μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει το περίφημο Greek Mac και το Greek Chicken για τη ελληνική McDonald's. To Greek Mac κάνει σήμερα διεθνή καριέρα σε 10 χώρες). Έχει σχεδιάσει γευστικά πάρα πολλές κονσέρβες της Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου, ήταν σύμβουλος γεύσης στα τυροκομεία Κρήτης και παλαιότερα επιμελείτο το μενού πολλών διακεκριμένων εστιατορίων. Από το 2010 εθελονής στις κοινότητες του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές κορυδαλού και θηβών . Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ επί 6ετία , Πρέσβης της WWF κατά της υπεραλίευσης

Εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ενώ για πολλά χρόνια παρουσίαζε εκπομπές σχετικές με τη μαγειρική σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Ιδιαίτερα γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό έγινε μετά την παρουσίαση των βραβευμένων εκπομπών «Στην Κουζίνα Ολοταχώς» και «Μπουκιά και Συχώριο».

 

Ο Ιάκωβος Απέργης, ο Μάγειρας Σύμβολο του Εθελοντισμού, Head Chef του Τζάνειου Νοσοκομείου, έχει συνδέσει το όνομά του με πολλές δράσεις κοινωνικής υποστήριξης:

Χαμόγελο του Παιδιού,
Κοινωνικές Κουζίνες για Πρόσφυγες και Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες,
Κοινωνικός Συνεταιρισμός «Μύρτιλλο» και πολλά άλλα.
 
Ο Ιάκωβος Απέργης διδάσκει Κοινωνική Υπευθυνότητα στους σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS και θα αναπτύξει με τους μαθητές μας ένα ευρύ πρόγραμμα Εθελοντικών Δράσεων που στόχο έχουν να τους κάνουν όχι απλώς κορυφαίους αυριανούς chefs, αλλά και υπεύθυνους πολίτες, κοινωνικά ευαισθητοποιημένους, με συλλογικότητα, υποστηρικτικούς για τους ευάλωτους συνανθρώπους τους.