Κατηγορία: Σεμινάρια

Σεμινάριο Μαγειρικής "Η Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα του "μαζί" με τον Chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.

 

Το φαγητό είναι μια πολύπλοκη έννοια. Δεν είναι απλώς μία διαδικασία που καλύπτει το αίσθημα της πείνας. Είναι συναναστροφή με συναδέλφους, επικοινωνία με την οικογένεια, ψυχαγωγία με τους φίλους. Μπορεί να είναι ένα ρομαντικό γεύμα, μία οικογενειακή γιορτή, ένα φιλικό κάλεσμα, ένα εταιρικό δείπνο, ίσως να είναι ένα γεύμα για «να φάμε μαζί», χωρίς σπουδαίο λόγο. Αρκεί να είμαστε «μαζί».

 

Στην Ελλάδα, από τα αρχαία χρόνια, το συμπόσιο ήταν μία διαδεδομένη συνήθεια και αποτελούσε έναν από τους πιο αγαπημένους τρόπους διασκέδασης, γεγονός που συμβαίνει ακόμα και στη σύγχρονη εποχή. Γι αυτό και κατανοούμε εύκολα την ανάγκη του φαγητού.

 

Όλοι μαζί, γύρω από ένα τραπέζι, με τα πιάτα στη μέση, μοιραζόμαστε την ίδια γεύση.  “Sharing plates” ή “sharing is caring” όπως λέγεται στις μέρες μας.

 

O πολυβραβευμένος Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος με διάκριση Michelin Plate (Sense Restaurant / AthensWas) και καθηγητής μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, σε ένα καινοτόμο σεμινάριο πλούσιο σε Ελληνικές Γεύσεις θα δείξει πώς μπορούν οι οικίες Ελληνικές Γεύσεις να αποτυπωθούν στο πιάτο με απλότητα, δουλεμένες με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής.

Μάθε Περισσότερα: https://www.iekpraxis.gr/seminar/mageiriki-zaharoplastiki-artopoiia/i-syghroni-elliniki-koyzina-toy-mazi-me-ton

 

Αναλυτικά, οι συνταγές που θα παρουσιαστούν:
 

  • Λουκουμαδάκια Μετσοβόνε - ταλαγάνι, μαρμελάδα τομάτας με βασιλικό, αφρός μαστίχα
     
  • Μελιτζανοσαλάτα, πέρλες ξιδιού, μυρώνια, πολύσπορα κριτσίνια, λάδι βοτάνων
     
  • Χορτόπιτα, χωριάτικο φύλλο, πούδρα ελαιολάδου, κρέμα σπανάκι, γιαούρτι
     
  • «Σαλάμι» χταποδιού, κρέμα ξιδάτης πιπεριάς Φλωρίνης με ρίγανη, αφρός φάβας, τηγανιτή κάπαρη

 

Τεχνικές

  • Sous vide
  • Αφρός λεκιθίνης
  • Αφρός siphon
  • Σφαιροποίηση Agar
  • Πούδρα malto

 

...μα πάνω απ’όλα, Ελληνική γεύση!!!