Κατηγορία: Σεμινάρια

On Line Σεμινάριο Παρασκευής Φυτικών Καλλυντικών SPA.

Τα φυσικά καλλυντικά SPA είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας, και αποτελούν δυνατό εργαλείο στα χέρια των επαγγελματιών ομορφιάς, όπως τα κέντρα αισθητικής, spa και ινστιτούτα φροντίδας και ευεξίας. Με την χρήση βοτάνων, αιθέριων ελαίων, αλάτων,αργίλων και άλλων φυσικών υλικών, ο εκπαιδευόμενος θα μάθει να παρασκευάζει προϊόντα για μασάζ, απολέπιση, καθώς επίσης και θεραπείες περιποίησης προσώπου και σώματος που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα προϊόντα του εμπορίου.

 

Μάθε Περισσότερα: https://www.iekpraxis.gr/seminar/kallyntika-spa

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

  • SPA: Tι είναι, σύντομη ιστορική αναδρομή.
  • Τα βασικά υλικά για την παρασκευή των προϊόντων SPA (άλατα, φυσικά απολεπιστικά,άργιλοι, φυτικά και αιθέρια έλαια κλπ)
  • Πώς επιλέγουμε συστατικά για τα προϊόντα μας αναλόγως των ιδιοτήτων που επιθυμούμε.

 

 

Συνταγές και παρασκευή των παρακάτω:

 

1) Απαλό scrub προσώπου με πούδρα αγριοκέρασου

2) Scrub σώματος με άλατα

3) Αντιγηραντικό serum προσώπου και ματιών

4) Peeling ποδιών aloe vera με δροσιστικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες

5) Χαλαρωτικά άλατα μπάνιου

6) Mάσκα προσώπου με ανθόνερο Γιασεμί

 

Πώς μπορεί να ωφελήσει τους σπουδαστές/αποφοίτους των τμημάτων Αισθητικής

Η γνώση παρασκευής φυτικών προϊόντων SPA είναι ένα επιπλέον ανταγωνιστικό εργαλείο για όσους εργάζονται στο χώρο της Ομορφιάς. Είναι γεγονός πως υπάρχει εξάπλωση της απήχησης που έχουν τα φυτικά καλλυντικά στο κοινό. Η δυνατότητα να γνωρίζει ο σπουδαστής/απόφοιτος της Αισθητικής ποια αιθέρια έλαια να προτείνει για συγκεκριμένα θέματα περιποίησης και ομορφιάς (πχ ακμή, χαλάρωση, κυτταρίτιδα), και να παρασκευάζει τα δικά του προϊόντα (scrub προσώπου και σώματος, λάδια για διάφορες θεραπείες, άλατα μπάνιου και ποδόλουτρου, μάσκες κ.α.), όπως επίσης να γνωρίζει τους κανόνες ασφαλείας των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί (πχ ποια αιθέρια έλαια είναι ασφαλή για τη χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κλπ) είναι ένα σημαντικό προσόν που θα ωφελήσει τη δουλειά του. 

 

Πώς μπορεί να ωφελήσει τους σπουδαστές/αποφοίτους των τμημάτων Τεχνικός φαρμάκων

Η γνώση της παρασκευής φυτικών καλλυντικών SPA είναι χρήσιμη και στους σπουδαστές/αποφοίτους της ειδικότητας, στην περίπτωση που εργαστούν στον κλάδο των καλλυντικών.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής ώρας είναι 45'