Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Το IEK PRAXIS, εκπαιδευτικός φορέας αιχμής και ενεργός φορέας γαστρονομικού πολιτισμού, συμμετείχε δυναμικά στο φετινό Lemnos Philema.

Με δύο εξαιρετικούς και καταξιωμένους συνεργάτες, τον chef Κωνσταντίνο Κωστάκη και τη Γιάννα Μπαλαφούτη, ειδική Γαστρονομίας και με την προσφορά μιας πλήρους υποτροφίας για τους νέους της Λήμνου.

Στις 27/7 ο  Κωνσταντίνος Κωστάκης παρουσίασε μοναδικές πίτες με βάση τα εξαιρετικά προϊόντα του νησιού, ενώ στις 28/7 η Γιάννα Μπαλαφούτη είχε μια πρωτότυπη γλυκιά έκπληξη στο κοινό που συμμετείχε στις δράσεις της φετινής εκδήλωσης.

Η μακραίωνη γαστρονομική και οινική παράδοση της Λήμνου αναδεικνύεται, με ξεναγούς τους ανθρώπους του Lemnos Philema και του ΙΕΚ PRAXIS!

 

Υποτροφία διετούς φοίτησης για τους νέους της Λήμνου

 

  • Το ΙΕΚ PRAXIS προσφέρει μία (1) υποτροφία πλήρους διετούς φοίτησης για οποιαδήποτε ειδικότητα που θα λειτουργήσει στο ΙΕΚ PRAXIS το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
  • Δικαίωμα διεκδίκησης της υποτροφίας μέσω κλήρωσης θα έχουν όλοι οι απόφοιτοι Λυκείου που θα συμπληρώσουν την φόρμα αίτησης, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2019.
  • Όσοι συμμετέχουν στην κλήρωση για την υποτροφία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα δικαιούνται 10% έκπτωση στα δίδακτρα για οποιοδήποτε διετές πρόγραμμα ή ταχύρρυθμο σεμινάριο που διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS.

 

Για την διεκδίκηση της υποτροφίας και των εκπτώσεων, συμπληρώστε την φόρμα εδώ https://www.iekpraxis.gr/seminar/ypotrofia-gia-toys-neoys-tis-limnoy

 

  • Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ικανός αριθμός υποψηφίων για την αξιοπιστία της κλήρωσης, το ΙΕΚ PRAXIS διατηρεί το δικαίωμα να διαθέσει την υποτροφία με κοινωνικά κριτήρια και όχι με κλήρωση.
  • Τα προσωπικά στοιχεία της φόρμας ενδιαφέροντος θα κρατηθούν μόνο για το διάστημα που απαιτείται για την διενέργεια της κλήρωσης, δεν θα διαβιβαστούν σε τρίτους και θα διαγραφούν αμέσως μετά.
  • Η κλήρωση θα γίνει στις 11/9/2019 στο ΙΕΚ PRAXIS στην Αθήνα (Σαριπόλου 5), από κατάλληλη επιτροπή και παρουσία νομικού εκπροσώπου.

 

 

 

Λίγα λόγια για το ΙΕΚ PRAXIS

 

  • Το ΙΕΚ PRAXIS είναι Ιδιωτικό ΙΕΚ αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας και λειτουργεί στην Αθήνα και στην Χαλκίδα με 73 δυναμικές ειδικότητες διετούς φοίτησης που οδηγούν σε Κρατικό Δίπλωμα, αναβολή στράτευσης και αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα ανάλογα με την ειδικότητα, στους τομείς:

 

Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Ξενοδοχειακά, Κομμωτική, Αισθητική, Φυσικοθεραπεία, Φαρμακευτική, Προπονητική, Βρεφονηπιοκομία, Νοσηλευτική, Πληροφορική, Διοίκηση, Λογιστική, Μηχανικών Αυτοκινήτων, Δημοσιογραφία, Γραφιστική, Τυροκομία, Αμπελουργία-Οινολογία, Βιολογική Γεωργία

 

  • Με 19 χρόνια παρουσίας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, πάνω από 5.000 τ.μ. υπερσύγχρονων εργαστηρίων, 25.000 απόφοιτους και πάνω από 150 καθηγητές υψηλών προσόντων, το ΙΕΚ PRAXIS επιμένει στην ποιοτική εκπαίδευση.
  • Γι’ αυτό οι απόφοιτοι του ΙΕΚ PRAXIS διακρίνονται και ξεχωρίζουν και κατακτούν αμέσως περιζήτητες θέσεις εργασίας που δημιουργεί επιτυχημένους επαγγελματίες.
  • Με οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας, το ΙΕΚ PRAXIS εξασφαλίζει σε όλους τους σπουδαστές του, θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης κατά την διάρκεια των σπουδών και διασύνδεση με τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις κάθε κλάδου μετά την αποφοίτηση.

 

Δείτε τα πάντα για τις ειδικότητες, τους εκπαιδευτές και τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ PRAXIS στο: www.iekpraxis.gr

 

Δείτε όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Lemnos Philema 2019

Φίλεμα: Η ευγενική προσφορά φαγητού ως κέρασμα και ένδειξη φιλοξενίας και πολιτισμού, η έμπνευση για το Lemnos Philema, το ετήσιο οινογαστρονομικό φεστιβάλ του εύφορου νησιού της Λήμνου, το οποίο διεξάγεται φέτος κατά το τριήμερο 26, 27 και 28 Ιουλίου 2019.

Lemnos Philema 2019​ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

26 – 28 Ιουλίου 2019

Μια γιορτή γαστρονομίας και κρασιού διοργανώνεται στα πλαίσια του 3ου Lemnos Philema, του Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου της Λήμνου. Στις 26 - 28 Ιουλίου, το Lemnos Philema θα μυήσει τους επισκέπτες στις γεύσεις του νησιού με έναν διαδραστικό και αυθεντικό τρόπο, αυτόν της φιλοξενίας και του φιλέματος.

Παραγωγοί, εστιατόρια, συντελεστές της γαστρονομίας του νησιού και προσκεκλημένοι συμμετέχουν σε ένα τριήμερο πρόγραμμα δράσεων με σκοπό να σας παρουσιάσουν το γαστρονομικό πλούτο της Λήμνου!

 

Πρόγραμμα & Δράσεις

Παρασκευή 26/7 - Κυριακή 28/7, 19:30-23:00

Lemnos Philema 2019Τα Ντόπια

Ζυμαρικά, τυριά, γλυκά, αλίπαστα, κρασιά, καβουρμά, όσπρια, άλευρα, παξιμάδια, βότανα, ελαιόλαδο και άλλα, θα παρουσιαστούν και θα αναδειχθούν από τους ίδιους τους παραγωγούς μέσα από την τριήμερη εκδήλωση. Ελάτε να τα γευτείτε και να γνωρίσετε τους ανθρώπους που τα παράγουν!

Στον πολυχώρο "Αποθήκη" στο Παλιό Λιμάνι Μύρινας

 

Παρασκευή 26/7 - Κυριακή 28/7 (και περισσότερο αναλόγως με το εστιατόριο)

Lemnos Philema Menu

Ένα ειδικό μενού θα βρείτε σε επιλεγμένα εστιατόρια του νησιού με πιάτα που αναδεικνύουν τις τοπικές συνταγές και πρώτες ύλες από Λημνιούς παραγωγούς. Σας προσκαλούμε να τα επιλέξετε και να τα απολαύσετε!

Συμμετέχοντα εστιατόρια: Μεταξύ Μας (Μύρινα), Pezoula Café (Μούδρος), Σπιτικές Λιχουδιές (Νέα Κούταλη), Ταβέρνα Γιαννάκαρος (Κότσινας), Ταβέρνα Καλουδίτσα (Πλατύ), Ταβέρνα Μαν-Τέλλα (Σαρδές), Φλωμάρι (Γομάτι)

 

Παρασκευή 26/7, 20:30

Lemnos Philema 2019Workshop: "Η αλχημεία των βοτάνων"

Μια μαγευτική περιήγηση στις θρεπτικές και θεραπευτικές αξίες του πλούσιου βοτανικού κόσμου της Λήμνου από την Terra Lemnia και την Aegean Organics

"Ανακαλύπτοντας τα αρωματικά φυτά μέσα από τον ελληνικό αμπελώνα"

Από τον σομελιέ του Κτήματος Χατζηγεωργίου.

Στον πολυχώρο "Αποθήκη" στο Παλιό Λιμάνι Μύρινας

Σάββατο 27/7, 20:30

Live Cooking Session

O σεφ Κωστής Κωστάκης θα μαγειρέψει μοναδικές πίτες με συστατικά από τους παραγωγούς της Λήμνου.

Στον πολυχώρο "Αποθήκη" στο Παλιό Λιμάνι Μύρινας

 

Κυριακή 28/7, 13:00

«Γλυκό κουταλιού αλλιώς» από τη Γιάννα

Η Γιάννα Μπαλαφούτη θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γλυκό του κουταλιού.

Στο εστιατόριο "Σπιτικές Λιχουδιές" στη Νέα Κούταλη

 

Lemnos Philema 2019Κυριακή 28/7, 20:30

Live Cocktail Session

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία "zero miles", χρησιμοποιώντας για κοκτέιλ τοπικά συστατικά, ο μπάρτεντερ Χρήστος Γκόλφης θα δημιουργήσει ιδιαίτερα ποτά με τσίπουρο, κρασί και βότανα Λήμνου.

Στον πολυχώρο "Αποθήκη" στο Παλιό Λιμάνι Μύρινας

 

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.lemnos-philema.com/