Στη Σχολή Γαστρονομίας PRAXIS οι καθημερινοί καθηγητές είναι όλοι οι Βραβευμένοι Chefs!

Με Διευθυντή Σπουδών Μαγειρικής τον Άγγελο Λάντο (chef ΣΠΟΝΔΗ 2* Michelin) και αποκλειστική συνεργασία με τον κριτή του Master Chef Λεωνίδα Κουτσόπουλο,  το moto του PRAXIS καθημερινά επιβεβαιώνεται: «Κάνε την Πρώτη Πράξη της Επιτυχίας σου και γίνε ο Επαγγελματίας που Ξεχωρίζει».

 

σχολή γαστρονομίαςΤο PRAXIS είναι η Σχολή Επισιτισμού που διαφέρει. Οι βραβευμένοι Chefs δεν είναι απλά ονόματα δίπλα στον τίτλο της σχολής ή επισκέπτες για ένα δύο σεμινάρια. Είναι αυτοί που καθημερινά διδάσκουν και δίνουν την ψυχή τους και τις γνώσεις τους στα Τμήματα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του PRAXIS.

Πώς θα σας φαινόταν να κάνετε κάθε μέρα μάθημα Μαγειρικής ή Ζαχαροπλαστικής με Καθηγητές εκείνους τους Chefs που έχουν βραβευτεί με Δύο (2) Αστέρια Michelin, Χρυσούς Σκούφους ή Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας? Σίγουρα η εμπειρία είναι μοναδική.

Αν μάλιστα οι διακεκριμένοι καθηγητές συνδυάζονται με Εργαστήρια που θα τα ζήλευαν και τα καλύτερα εστιατόρια ή ξενοδοχεία, με εξειδικευμένα βιβλία και απεριόριστα υλικά και πρώτες ύλες, τότε το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Η Σχολή Γαστρονομίας PRAXIS, που λειτουργεί στην Αθήνα και στην Χαλκίδα, επιμένει στην τελειότητα. Σκοπός του προγράμματος σπουδών δεν είναι απλώς να πάρουν οι σπουδαστές το Κρατικό Δίπλωμα (που θα έπαιρναν και από οποιαδήποτε άλλη σχολή μαγειρικής), αλλά να γίνουν επαγγελματίες, με γνώσεις και δεξιότητες μοναδικές!

Προσομοιάζοντας τις συνθήκες μιας πραγματικής επαγγελματικής κουζίνας, οι σπουδές στο PRAXIS, δίνουν έμφαση στην πρακτική (hands on) εκπαίδευση και όχι στην απλή «παρατήρηση» του μαθήματος. Ο κάθε σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί τα δικά του μοναδικά πιάτα κάθε μέρα, με την καθοδήγηση σπουδαίων εκπαιδευτών.

Το αποτέλεσμα είναι οι σπουδαστές του PRAXIS να αποφοιτούν ως ολοκληρωμένοι επαγγελματίες που ξεχωρίζουν από τους αποφοίτους κάθε άλλης σχολής. Αυτό το αναγνωρίζουν αμέσως οι επιχειρήσεις εστίασης, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι του PRAXIS να είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας. Η απόδειξη είναι ότι απασχολούνται όλοι σε ποσοστό 100%, ακόμη και πριν καλά καλά αποφοιτήσουν!

 

Σχολή Γαστρονομίας PRAXIS: #KantoPraxi !

 

σχολή γαστρονομίας
Η Σχολή Γαστρονομίας PRAXIS διαθέτει ένα μεγάλο κύκλο συνεργασιών με τις καλύτερες επιχειρήσεις Εστίασης σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτές προωθεί τους σπουδαστές της για αμειβόμενη πρακτική άσκηση, αλλά και τους αποφοίτους της για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Το PRAXIS ακολουθεί μια εντελώς εξατομικευμένη πρακτική: Δεν τοποθετεί εργασιακά τους σπουδαστές του μαζικά σε μεγάλες και απρόσωπες ξενοδοχειακές μονάδες. Αξιολογεί κάθε σπουδαστή ατομικά, αλλά και κάθε συνεργαζόμενη επιχείρηση, ώστε να επιτυγχάνει το απόλυτο matching: κάθε σπουδαστής τοποθετείται σε εκείνο το εξαιρετικό a la Carte Εστιατόριο που του ταιριάζει, δίπλα σε σπουδαίους Chefs, όπου αποκομίζει μοναδικές εργασιακές εμπειρίες και μπορεί να ξεδιπλώσει τις μεγάλες ικανότητες που έχει ήδη αποκτήσει στην Σχολή. Χτίζει έτσι ένα πολύ δυνατό βιογραφικό και ανοίγει μοναδικούς δρόμους στην καριέρα του.

 

Στους βραβευμένους Chefs-Καθηγητές της Σχολής Γαστρονομίας PRAXIS περιλαμβάνονται:

  • Θοδωρής ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΕΛΗΝΗ, Χρυσός Σκούφος
  • Αλέξανδρος ΚΟΣΚΙΝΑΣ, Chef TUDOR HALL (King George Hotel), Χρυσός Σκούφος
  • Δημήτρης ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ARTISANAL, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας
  • Δημήτρης ΤΣΩΤΣΟΣ, Chef HIDE N’SEEK, Premium Award of Taste & Quality Estiatoria.gr
  • Γιάννης ΚΙΤΣΑΛΗΣ, Executive Chef, ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΝΗΘΑΣ
  • Νίκος ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑΣ, Junior Sous Chef Hotel Μεγάλη Βρετανία
  • Βασίλης ΣΠΟΡΟΣ, Chef MAMA ROUX, POBOYS
  • Ηλίας ΣΚΟΥΛΑΣ, Chef FOOD MAFIA
  • Νίκος ΠΟΛΙΤΑΚΟΣ, Chef Kinjo Japanese RestoBar
  • Αχιλλέας ΠΟΛΙΤΗΣ, Chef “La Cigalle”
  • Νίκος ΝΤΑΝΟΣ, Private Chef
  • Χάρης ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ, Chef KATIKIES GARDEN SANTORINI
  • Χρήστος ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, Sous Chef SENSE
  • Ιάκωβος ΑΠΕΡΓΗΣ, Head Chef στο Τζάνειο Νοσοκομείο, Πρωτοπόρος του Εθελοντισμού και της Μαγειρικής Κοινωνικής Ευθύνης
  • Παναγιώτης ΚΟΡΔΑΛΗΣ, Chef de Partie ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΝΗΘΑΣ
  • Νίκος ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ, Chef στο "Mitsis Blue Domes Resort And Spa" 5* ΚΩΣ
  • Ηρώ ΚΟΡΔΩΝΗ, Chef de Partie SENSE
  • Γεωργία ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ, Private Chef
  • Γιάννα ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ, Ειδική Γαστρονομικής Καινοτομίας

 

σχολή γαστρονομίας              

 

Εκτός από τους παραπάνω, στην σειρά Εξειδικευμένων Σεμιναρίων Μαγειρικής (Master Classes) του κύκλου GASTRONOMY DAYS, συμμετέχουν οι παρακάτω βραβευμένοι chefs:

  • Arnaud BIGNON, Michelin Star Chef
  • Δημήτρης ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ, Chef FUGA
  • Στέλιος ΑΡΑΚΑΣ, Chef
  • Θάνος ΦΕΣΚΟΣ, Asst. Head Chef GERANIUM, Κοπεγχάγη, 3 Αστέρια MICHELIN
  • Θάνος ΣΤΑΣΙΝΟΣ, Ex Chef NIKKEI Peruvian Resto (Κολωνάκι, Μύκονος)
  • Δημήτρης ΜΠΟΥΤΣΑΛΗΣ, GB ROOF GARDEN, Βραβείο MICHELIN PLATE, ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ, 2 Αστέρια FNL
  • Παύλος ΚΥΡΙΑΚΗΣ, LYCABETUS RESTAURANT, Σαντορίνη, ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ, 2 Αστέρια FNL
  • Σάκης ΒΕΝΕΤΗΣ, Executive Chef ELECTRA METROPOLIS HOTEL
  • Κωστής ΚΩΣΤΑΚΗΣ, Chef Patron Boulangerie «A λα Γκρέκ»

 

Δείτε όλα τα σεμινάρια Gastronomy Days εδώ https://www.iekpraxis.gr/seminars/seminar?seminar_category=1

 

σχολή γαστρονομίας
Η Σχολή Γαστρονομίας PRAXIS είναι Ιδιωτικό ΙΕΚ Αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας (Αριθμός Αδείας 120871 / ΙΑ (ΦΕΚ 2279/Β/12-9-2013).

Προσφέρει διετείς (2 έτη) σπουδές που οδηγούν σε Κρατικό Δίπλωμα αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στην ΕΕ., Αναβολή Στρατού και Κατοχυρωμένα Επαγγελματικά Δικαιώματα ανάλογα με την ειδικότητα.

 

Οι ειδικότητες Τουρισμού – Επισιτισμού που προσφέρει η Σχολή Γαστρονομίας PRAXIS είναι:

  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
  • Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής
  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

 

Επί πλέον, στον Τομέα Μαγειρικής εντάσσεται και το «Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Υψηλή Μαγειρική Τέχνη» (PRAXIS Post-Graduate Gastronomy Course), που δίνει την ευκαιρία σε απόφοιτους Σχολών Μαγειρικής 2ετούς φοίτησης, να μετεκπαιδευτούν για άλλο ένα, τρίτο έτος, σε προχωρημένα μαγειρικά αντικείμενα, όπως:

 

  • Γαλλική, Ισπανική και Σκανδιναβική Κουζίνα
  • Japanese, Fusion Κουζίνες και Sushi
  • Avant Garde Cuisine και Amuse Bouche
  • Μοντέρνα Ελληνική κουζίνα
  • Food Styling και αρχιτεκτονική πιάτων
  • Sous Vide και Μοριακή Γαστρονομία
  • Ψάρια και Θαλασσινά
  • Αλλαντικά και Τεχνικές Αλλαντοποιίας
  • Τυροκομία και Τεχνικές Τυροκόμησης
  • Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία για εστιατόρια A la Carte

 

Δείτε το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης και τους εκπαιδευτές εδώ https://www.iekpraxis.gr/seminar/mageiriki-zaharoplastiki-artopoiia/meta...

 

Το ΙΕΚ PRAXIS λειτουργεί στην Αθήνα και στην Χαλκίδα με πέντε (5) κτίρια με περίπου 5.000 τ.μ. υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων.

Πέρα από τις σπουδές Τουρισμού – Επισιτισμού, προσφέρει συνολικά 73 δυναμικές ειδικότητες στους τομείς:

 

Κομμωτικής, Αισθητικής, Μακιγιάζ, Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Φαρμάκων-Καλλυντικών, Βρεφονηπιοκομίας, Εργοθεραπείας, Πληροφορικής, Γραφιστικής, Λογιστικής, Μηχανικών Αυτοκινήτων, Προπονητικής, Στέλεχος Security, Δημοσιογραφίας, Φωτογραφίας, Συντήρησης Έργων Τέχνης, Τεχνικών Κατασκευής Κοσμήματος, Τυροκομίας, Βιολογικής Γεωργίας, Αμπελουργίας – Οινολογίας, Μελισσοκομίας.

 

  • ΑΘΗΝΑ: Σαριπόλου 5 (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο), τηλ 210-8230090
  • ΧΑΛΚΙΔΑ: Λ. Χαϊνά 95 (δίπλα στην Περιφέρεια), τηλ 22210-74005

 

Όλες οι πληροφορίες για τις σπουδές στο ΙΕΚ PRAXIS βρίσκονται αναλυτικά στο www.iekpraxis.gr