Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού "Σχεδίασε Το Μέλλον Σου Σήμερα", στην Χαλκίδα το Σάββατο 11/5/2019 στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Μια ημερίδα για μαθητές και απόφοιτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καθώς και για γονείς ... αγχωμένους με το μέλλον.

Εξειδικευμένοι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού και ειδικοί στην επαίδευση καθοδήγησαν βήμα βήμα τους συμμετέχοντες για να ξεφύγουν από το άγχος των εξετάσεων, να μάθουν tips και tricks για αποτελεσματικότερο διάβασμα και να βρουν την κλίση τους και να επιλέξουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει!

Κύριος στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την αγορά εργασίας καθώς και για τις διαφορετικές επαγγελματικές επιλογές που έχουν οι μαθητές, μετά το σχολείο.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  • Αγορά Εργασίας, σύγχρονες τάσεις και πώς να επιλέξω το επάγγελμα που μου ταιριάζει: Απόστολος Τζανάκης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Orientum)
  • Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση: Περικλής Τζοβλάς, M.Ed στην Εκπαίδευση Ενηλίκων
  • Το άγχος και η αντιμετώπισή του κατά τη διάρκεια των εξετάσεων: Eυάγγελος Xαϊνάς, Κοινωνιολόγος M.Sc.

 

Μετά το πέρας των ομιλιών, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Praxis φιλοξένησε τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να συμπληρώσουν δωρεάν το Εξειδικευμένο Ψυχομετρικό Τεστ της Orrientum που βοηθάει τους μαθητές να βρουν την προσωπική τους κλίση. Επίσης ξεναγήθηκαν στους εργαστηριακούς χώρους των επαγγελματικών ειδικοτήτων που προτιμούν και μίλησαν με επαγγελματίες του κάθε κλάδου.