Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Το ΙΕΚ PRAXIS συμμετέχει στο 1ο Beverage Food & Tourism Festival (BeFooT Festival) που πραγματοποιείται στις 26 και 27 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι του Δήμου Αθηναίων, με περίπτερο στην Αίθουσα Δ12.
 
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Το ΙΕΚ PRAXIS θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια-workshops: 
 
 Σάββατο 26/1 (11:30 έως 12:15)
«Εισαγωγή στη Γαλλική Ζαχαροπλαστική: Δημιουργία τυλιχτού κορμού από σοκολάτα και καραμελωμένες μπανάνες»: Δημήτρης Παπαντωνίου, Pastry Chef
 
Σάββατο 26/1 (15:30 έως 16:15)
«Σύγχρονες τάσεις στην Εκπαίδευση Bartending & Mixology: Τα μυστικά της επιτυχίας στην μπάρα»: Πέτρος Μυτιληναίος, Bartender “Che Cocina Y Barra Sudamericana” (Cocktail Bar-Restaurant, Πειραιάς), Bacardi Legacy 2018 Greek Finalist, Brand Ambassador at Skinos Mastiha Spirit
 
Κυριακή 27/1 (11:30 έως 12:15)
«Η Αποτελεσματική Οργάνωση του χώρου εργασίας και Η Τέχνη του Ελληνικού Καφέ», με τον Γιώργο Κότσαρη, Barista
 
Κυριακή 27/1 (14:30 έως 15:15)
«New Chef's Coaching: Μάθε να δημιουργείς βήμα-βήμα την δική σου συνταγή και μοντέρνο πιάτο», με καθοδήγηση από τον βραβευμένο Chef Χάρη Νικολούζο (Head Chef στο BIANCO Restaurant, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας).
 
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και τον τίτλο του σεμιναρίου που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε στο: https://www.iekpraxis.gr/form/endiaferomai-gia-tin-eidikotita
 
 
ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
Όλοι οι επισκέπτες του περιπτέρου του ΙΕΚ PRAXIS θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ΤΡΕΙΣ (3) υποτροφίες ενός έτους σε διετή προγράμματα ΙΕΚ Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής ή Ξενοδοχειακών. 
Κάθε υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα ενός έτους και είναι αξίας 2.800 € η κάθε μία
 
Το πιο ποιοτικό ΙΕΚ προσφέρει σπουδές Πρώτης Θέσης στον τομέα του Τουρισμού –Επισιτισμού στις ειδικότητες:
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας Chef
Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής (Pastry Chef)
Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Hotel Management)
(δείτε αναλυτικά τις Ειδικότητες ΙΕΚ στο https://www.iekpraxis.gr/eidikothtes
 
Και επίσης Εξειδικευμένα Επαγγελματικά Σεμινάρια από το ΚΕΔΙΒΙΜ PRAXIS:
Barista
Bartending
Εστιατορική Τέχνη
Οινογνωσία (Sommellier)
Receptionist
(δείτε αναλυτικά τα Σεμινάρια στο https://www.iekpraxis.gr/seminars)
 
Στο ΙΕΚ PRAXIS οι βραβευμένοι chefs είναι οι καθημερινοί καθηγητές σου:
 
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Chef “Sense”, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας), 
Άγγελος Λάντος (Chef “Σπονδή”, 2 αστέρια MICHELIN), 
Θοδωρής Παπανικολάου (Chef “Parla”, Χρυσός Σκούφος), 
Δημήτρης Δημητριάδης (Chef “Artisanal”, Χρυσός Σκούφος), 
Δημήτρης Τσώτσος (Executiv Chef “Hide and Seek” / “Sabbia Nera”, 3 Gold Awards), 
Κώστας Αθανασίου (Executive Chef “Hilton Hotel Athens”), 
Χάρης Νικολούζος (Head Chef “Bianco”), 
Ιωάννης Κίτσαλης (Executive Chef “Καζίνο Πάρνηθας”) 
 
και πάνω από 30 ακόμη βραβευμένοι chefs, pastry chefs και επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, θα σας περιμένουν για να σας μιλήσουν σε πρώτο πρόσωπο για τα δυναμικά επαγγέλματα της Μαγειρικής, της Ζαχαροπλαστικής, των Ξενοδοχειακών, του Bartending και του Barista.
 
Με υπερσύγχρονα εργαστήρια Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Οροφοκομίας, Reception, Οινογνωσίας, Barista, Bartending, με Δωρεάν Βιβλία και πολλές άλλες extra παροχές, με συνεργασία με εκατοντάδες επιχειρήσεις για πρακτική άσκηση και άμεση προώθηση στην απασχόληση, οι απόφοιτοι του ΙΕΚ PRAXIS διακρίνονται και ξεχωρίζουν αμέσως στην αγορά εργασίας.