Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Το ΙΕΚ PRAXIS αντιπροσώπευσε επάξια την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην μεγάλη έκθεση τροφίμων Food Expo 2016.Το μεγάλο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, φιλοξένησε 65 εκθέτες με ποιοτικά τοπικά προϊόντα όλων των Νομών της Περιφέρειας. Το ΙΕΚ PRAXIS στήριξε την τριήμερη εκδήλωση με δύο τρόπους:

Αντιπροσώπευση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον Διαγωνισμό Mediterranean Food Experience: Οι chefs του ΙΕΚ PRAXIS αντιπροσώπευσαν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στον Διαγωνισμό – Φεστιβάλ Γαστρονομίας Mediterranean Food Experience , στο οποίο συμμετείχαν 8 Περιφέρειες και δύο ξένες χώρες.

Η επιτροπή αξιολόγησης που αποτελείτο από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους αρχιμαγείρους, έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του ΙΕΚ PRAXIS και κατενθουσιάστηκε με τα παρακάτω πιάτα μας:

Τίτλος Παρουσίασης: Αναφορά στις όψεις της Ρούμελης

Chef Τάσος Στεφάτος, Θαλασσινή όψη:

Θησαυροί της Θάλασσας με Κους κούς και βότανα

Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Ορεινή όψη:

Βιολογικό Αυγό με καπνιστή πατάτα, κρέμα γραβιέρας, λιαστή ντομάτα, μανιτάρια και πράσο.

Chef Γιώργος Αναστόπουλος, Ρούμελη Βουνό και Θάλασσα:

Κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με γαρίδες Ευβοϊκού, μαγειρεμένο σε καραμελωμένη σάλτσα εσπεριδοειδών και μπισκότο τραχανά.

Προσφορά Εδεσμάτων στους Επισκέπτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: Οι σπουδαστές του ΙΕΚ PRAXIS με την καθοδήγηση των καθηγητών τους Αχιλλέα Πολίτη, και Χρήστου Ασημακόπουλου, μαγείρεψαν τα παρακάτω εντυπωσιακά πιάτα με τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών και τα πρόσφεραν στους επισκέπτες της έκθεσης:

Ταμπουλέ από κους-κους με άγρια μανιτάρια και λάδι μαύρης τρούφας.

  • Μους λευκού ταραμά και ψητό παντζάρι σε αλμυρό ταρτάκι με μελάνι σουπιάς.
  • Κριθαρομπουκιές χωριάτικης σαλάτας με φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή Φέτα ΠΟΠ, άγρια ρόκα και ελαιόλαδο θυμαριού.
  • Προσούτο και μαρμελάδα ντομάτας, σε πολύσπορα κριτσίνια δημητριακών.
  • Μους ποικιλίας τυριών με βασιλικό και χοιρομέρι κρασάτο σε μπρουσκέτα με λάδι γλυκιάς πάπρικας και επικάλυψη φυστίκι.
  • Καπνιστή φάβα και chutney κρεμμυδιού με ελιές σε αλμυρό ταρτάκι με σπανάκι
  • Κρέμα μελιτζανοσαλάτας με ταχίνι και πετιμέζι σύκου με μπαλσάμικο σε τραγανά χειροποίητα πιττάκια με ημίχονδρο αλάτι.
  • Πατέ ελιάς με λιαστή ντομάτα σε χειροποίητα πιττάκια.
  • Χειροποίητα Cookies με σύκα
  • Πανακότα σερβιρισμένη με φρέσκα καραμελωμένα σύκα

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους σπουδαστές που υποστήριξαν την εκδήλωση και σε όλους τους chefs που διακρίθηκαν για τα πιάτα τους.