Κατηγορία: Συνεργασίες

Η Γιάννα Μπαλαφούτη η καταξιωμένη Καθηγήτρια της Γαστρονομικής Καινοτομίας και των Ελληνικών Προϊόντων Ποιότητας, θα διδάσκει από φέτος στο PRAXIS.

 

H πάντα ενημερωμένη και ανήσυχη Γιάννα Μπαλαφούτη θα εκπαιδεύει τους σπουδαστές Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, Τουριστικών και Αγροτικών Επαγγελμάτων, στα πλαίσια ενός ΝΕΟΥ Προγράμματος:

Γαστρονομία και Καινοτομία: ένα πρόγραμμα αποκλειστικά από το PRAXIS που συνδυάζει τις αρχές της διατροφής και της γευσιγνωσίας στην μεταποίηση τροφίμων με την μαγειρική, τα αγροτικά προϊόντα ποιότητας, τον πολιτισμό, τις νέες παγκόσμιες τάσεις, την high end εστιατορική και τον Τουρισμό.

Στο πρόγραμμα εξετάζεται μεταξύ άλλων η Δημιουργία Ιδέας και Ανάπτυξη νέων προϊόντων, η έννοια δηλαδή της δημιουργίας Μαγειρικών Concepts, από την αρχή μέχρι το τέλος, με ολοκληρωμένες γνώσεις Νομοθεσίας, Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, συσκευασίας, marketing και πολλών άλλων.

 

Επί πλέον, η Γιάννα θα αναλάβει να φέρει τους σπουδαστές μας σε επαφή με τα τοπικά γαστρονομικά events που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα και στα οποία η Γιάννα είναι συνήθως μία από τους βασικούς συντελεστές της κάθε διοργάνωσης.

 

Καλωσήλθες Γιάννα Μπαλαφούτη στην Dream Team της Γαστρονομίας του PRAXIS!

 

Λίγα λόγια για τη Γιάννα Μπαλαφούτη

Η Γιάννα Μπαλαφούτη είναι καταξιωμένη δημιουργός βραβευμένων καινοτομικών προϊόντων Γαστρονομικής Μεταποίησης, όπως:

Γιάννα Μπαλαφούτη
Ηδύποτο Ελιάς (Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας)

Σάλτσα Μυρτιάς (Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας)
Ελιά Καλαμών σε Κρασί και Μέλι
Μαρμελάδα Λεμόνι με αγουρέλαιο
Σοκολάτα υγείας και Ελιά Καλαμών
Άλειμμα Μαύρου Σκόρδου με Ελληνικό Καφέ και Πετιμέζι
Γλυκό Κουταλιού Κουκουνάρι

 

Αυτά όμως δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τον ακατάπαυστο δημιουργικό γαστρονομικό οίστρο της Γιάννας:

 

  • Έτσι, αποφάσισε να «μεθύσει» μια...ελιά Καλαμών και στη συνέχεια να την αφήσει να ταιριάξει «γάντι» πάνω σε καρέ πιπεράτης μπίτερ σοκολάτας.
  • Έφτιαξε έτσι ένα εντελώς νέο προϊόν που ξετρέλανε τους Ευρωβουλευτές που το δοκίμασαν στις Βρυξέλλες, σε ειδική εκδήλωση για την γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα.

 

Ένα άλλο προϊόν για το οποίο αισθάνεται περήφανη είναι το μαύρο σκόρδο, σε συνδυασμό με πετιμέζι, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ελληνικό καφέ και μυρωδικά!

 

Το πώς φτιάχνονται όλα αυτά και άλλα πολλά θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε από φέτος στο PRAXIS.

Welcome on board, Γιάννα!

 

>Στο ΙΕΚ PRAXIS οι βραβευμένοι Chef είναι οι καθημερινοί καθηγητές σου. Δείτε όλη την ομάδα των εκπαιδευτών μαγειρικής.

>Κάνε τώρα την εγγραφή σου στα Τμήματα Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS