Κατηγορία: Σεμινάρια

Στο Hands-On Σεμινάριο Vegan Pastry Workshop η εξειδικευμένη chef Μάχη Δημακίδου παρουσίασε ένα πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής κατάλληλο για Vegan και Raw Vegan διατροφή. Οι Vegan ασπάζονται έναν τρόπο ζωής, όπου κάθε είδος ζωικής προέλευσης δεν επιτρέπεται. Άρα, δεν χρησιμοποιούν κανένα ζωικό προϊόν για τροφή, ένδυση, διασκέδαση. Οι Raw Vegans, δεν καταναλώνουν τρόφιμα τα οποία έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία μεγαλύτερη των 48ο C. Επίσης δεν καταναλώνουν κανένα είδος επεξεργασμένου τρόφιμου. Η γνώση vegan και raw vegan συνταγών και τεχνικών είναι εξαιρετικά πολύτιμη σε κάθε ζαχαροπλάστη/pastry chef. Με ένα ολοένα αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την υγιεινή και εναλλακτική διατροφή, το target group των vegan/raw vegan αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προοπτική για τις νέες επιχειρήσεις μιας και έχει ξεπεράσει τα όρια του niche. 

Η εξειδίκευση πάνω στις επιθυμίες και ανάγκες του πελάτη μπορεί να δημιουργήσει άμεσο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού στις νέες επιχειρήσεις. Η διαφοροποίηση στα παρεχόμενα προιόντα, νέες γεύσεις, πρωτότυπες ιδέες και συνταγές, υγιεινή διατροφή, vegan και raw vegan, αποτελεί ένα σημαντικό trend. Στόχος των ειδικευμένων σεμιναρίων της σχολής ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS είναι η εκπαίδευση, ενημέρωση και εξειδίκευση τόσο των σπουδαστών μας όσο και επαγγελματιών στο χώρο της ζαχαροπλαστικής στις νέες τάσεις και τεχνικές του κλάδου. Και πέρα από αυτό, οι δημιουργίες της Μάχης Δημακίδου είναι λαχταριστές και πεντανόστιμες για όλους!!!

 

σεμινάριο vegan ζαχαροπλαστικής ιεκ praxis σεμινάριο vegan ζαχαροπλαστικής ιεκ praxis σεμινάριο vegan ζαχαροπλαστικής ιεκ praxis

 

Στο Hands-On Σεμινάριο Vegan Pastry Workshop παρουσιάστηκαν οι εξής συνταγές:

 

Easy vegan essential recipes

  • Τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
  • Μους σοκολάτας

 

 Vegan recipes with superfoods

  • Ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου και compote μήλου
  • Energy balls με maca
  • Μπισκότα με matcha και αμύγδαλο

 

Elegant vegan recipes

  • Λεμοναδα με raspberries 
  • Vegan βούτυρο
  • Panna cotta με ροδόνερο και κέικ με μαύρο σουσάμι

 

Vegan comfort food

  • Brioche με αποξηραμένα φρούτα
  • Fudge λευκής σοκολάτας
  • Τάρτα σοκολάτας με βάση Oreo cookies

 

Vegan brunch

  • Peanut butter smoothie
  • french toast με καραμέλα και μπανάνα
  • Μαφιν με κινόα και καρότο

 

 Only raw

  • Blueberry lemon cheesecake
  • Chocolate, peanut butter ice cream
  • Βanana pancakes
  • Biscotti με φιστίκι Αιγίνης 

 

> Διαβάστε το βιογραφικό της Vegan Pastry Chef και καθηγήτριας του ΙΕΚ PRAXIS Ανδρομάχης Δημακίδου

> Μάθετε περισσότερα για τα Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS

> Δείτε το προφίλ της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής

 

σεμινάριο vegan ζαχαροπλαστικής ιεκ praxis