Κατηγορία: Σεμινάρια

Ένα εντελώς νέο καινοτομικό πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφέρει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός PRAXIS

 Γαστρονομία: είναι το νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακής εξειδίκευσης, με καθηγητές ένα επιτελείο ειδικών σε όλες τις πλευρές της Γαστρονομίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

  • Σε Μάγειρες ή Ζαχαροπλάστες & Διατροφολόγους που θέλουν να έχουν μια πολύ συνολικότερη αντίληψη για τις πρώτες ύλες,την ιστορία της τροφής αλλά και για την τέχνη και επιστήμη της Γαστρονομίας.
  • Σε ιδιοκτήτες / διευθυντές Ξενοδοχειακών Μονάδων ή Στελέχη του Εστιατορικού ή Ξενοδοχειακού Τομέα που θέλουν να μάθουν πώς θα δώσουν στους πελάτες τους εκείνη την ποιοτική διάσταση στο τουριστικό τους προϊόν που θα το διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό του μαζικού τουρισμού.
  • Σε εργαζόενους ή Στελέχη του Τουρισμού που θέλουν να αναβαθμίσουν το βιογραφικό τους και να ξεχωρίσουν.
  • Σε Στελέχη Αναπτυξιακών Εταιρειών, Δήμων, Περιφερειών, Επιμελητηρίων ή άλλων φορέων που θέλουν να αναδείξουν με ολοκληρωμένο τρόπο το τουριστικό προϊόν της περιοχής τους, να προσελκύσουν επισκέπτες και να βοηθήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν.
  • Σε Νέους Επιχειρηματίες που θέλουν να ασχοληθούν με το εμπόριο, την μεταποίηση τροφίμων ή την εστίαση και θέλουν να μάθουν πώς θα υπολογίζουν το κόστος, πώς θα αναγνωρίζουν τα ποιοτικά προϊόντα και πώς θα δημιουργήσουν δίκτυα με ποιοτικούς παραγωγούς.
  • Σε όσους έχουν ήδη μια επιχείρηση εμπορίας, μεταποίησης τροφίμων ή εστίασης και θέλουν να γνωρίσουν όλες τις νέες τάσεις, τους παραγωγούς και τα προϊόντα που θα κάνουν την επιχείρησή τους ξεχωριστή.
  • Σε ανήσυχους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων που θέλουν να μάθουν πώς θα δώσουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα τους και πώς θα αναβαθμίσουν τα κανάλια εμπορίας τους.
  • Σε ανθρώπους που ανήκουν στον χώρο της γραφής, του blogging, της δημοσιογραφίας ή της φωτογραφίας και θέλουν να κατανοήσουν τα στάδια και τις σχέσεις που ακολουθούν την τροφή από τις πρώτες ύλες στο χωράφι, μέχρι το άψογα στημένο μαγειρικό πιάτο στα εστιατόρια πολλών αστέρων.
  • Σε ανθρώπους που απλώς αγαπούν την μαγειρική, το καλό φαγητό που είναι μαγειρεμένο με γνώση και δεξιοτεχνία και με ποιοτικές πρώτες ύλες και θέλουν να κατανοήσουν την «μεγάλη εικόνα» μέσα στην οποία εντάσσεται το πάθος τους.

 

Tο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

  • Γαστρονομία & Πολιτισμός
  • Γαστρονομία & Τοπικό Τουριστικό Προϊόν
  • Ιστορία της Ελληνικής Γαστρονομίας: παρελθόν, παρόν και μέλλον.
  • Παγκόσμιες Γαστρονομικές τάσεις και η ώσμωσή τους με την ελληνική μαγειρική παράδοση.
  • Θέματα Νομοθεσίας, Labeling, Μεταποίησης, Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων
  • Προϊόντα Ποιότητας: από την Παραγωγή, μέχρι την Μεταποίηση και την Εμπορία.
  • Βιολογικά Προϊόντα, Προϊόντα Ολοκληρωμένης Γεωργίας, ΠΟΠ, ΠΓΕ και άλλα Ποιοτικά Προϊόντα: νομοθεσία και προϋποθέσεις
  • Εκτεταμένες Γευσιγνωσίες Ποιοτικών Προϊόντων: τυριών, αλλαντικών, λαδιών, κρασιού, χειροποίητων ζυμαρικών, σοκολάτας και γλυκών, φρέσκων προϊόντων και πολλών άλλων πρώτων υλών.
  • Γνωριμία με Παραγωγούς ποιοτικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα, για την δημιουργία ενεργών δικτυώσεων
  • Γνωριμία με τον κύκλο της ποιοτικής εστίασης (fine dining restaurants)
  • Ειδική ενότητα για το Κρασί και τα Ποτά
  • Business Plan και Στρατηγικός Σχεδιασμός
  • Marketing, κανάλια εμπορίας, packaging, promotion και διαφήμιση προϊόντων
  • Μαγειρική Ιδέα & Δημιουργία Καινοτόμων Προϊόντων
  • Food Cost: η κοστολόγηση ενός νέου μεταποιημέου προϊόντος, η κοστολόγηση στο εστιατόριο
  • Social Media Storytelling
  • Food Styling
  • Food Photography

 

 

Μάθετε περισσότερα και κάντε κράτηση θέσης στο https://www.iekpraxis.gr/seminar/mageiriki-zaharoplastiki-artopoiia/gast...

#KantoPraxi στην Γαστρονομία