Σειρά Επαγγελματικών Εξειδικευμένων Σεμιναρίων, από τον Τεχνολόγο Τροφίμων και Τεχνικό Αρτοποιίας των Μύλων Κρήτης, κο Διαμαντή Παπαπαναγή.Τα σεμινάρια χωρίζονται σε διαφορετικά επίπεδα ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των σπουδαστών του ΙΕΚ.

Α)  Δημητριακά – Αλεύρι – Ψωμί (για πρωτοετείς σπουδαστές ζαχαροπλαστικής)

Το σιτάρι στο χωράφι -Δημητριακά-Από το στάρι στο αλεύρι-Βελτιωτικά μέσα- Κατηγορίες αλεύρων και χρήση -Τεχνική Παρουσίαση με παραγωγή Βουτημάτων (petit four) και Κριτσινιών (μπατόν σαλέ) (διάρκεια 60 – 90 λεπτά)

Β) ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ – ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ (για δευτεροετείς σπουδαστές της σχολής)

  • Δημητριακά & αλεύρι
  • Ψωμί ολικής άλεσης & Παξιμάδι
  • Τεχνικές αρτοποίησης
  • Τεχνική παρουσίαση με παραγωγή κρητικών παξιμαδιών (διάρκεια 120 λεπτά)