Κατηγορία: Εκπαίδευση

Οι σπουδαστές της Σχολής Αμπελουργίας - Οινολογίας του ΙΙΕΚ Praxis στα πλαίσια των μαθημάτων τους επισκευθηκαν το οινοποιείο Papagiannakos Wines. Το πρότυπο Βιοκλιματικο οινοποιείο εντυπωσίασε τους σπουδαστές και τα μονοποικιλιακά λευκά από Σαββατιανο και Μαλαγουζια έκλεψαν την παράσταση.

Εμείς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια Παπαγιαννακού και ιδίως τον κύριο Στέφανο για την θερμή φιλοξενία και την όμορφη ξενάγηση.

 

Λίγα λόγια για το οινοποιείο Παπαγιαννακού (πηγή: http://www.papagiannakos.gr)

Το πρώτο βιοκλιματικό οινοποιείο με ειδικό σχεδιασμό και κατασκευή στην Ελλάδα, σηματοδότηση  μιας καινούριας εποχής. Στη θέση Καλογέρι στο Μαρκόπουλο Αττικής, στην καρδιά του Αττικού Αμπελώνα, με ταχύτατη πρόσβαση μέσω της Αττικής Οδού, πολύ κοντά (μόλις 1χλμ.) από το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο, αλλά και δίπλα σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες των Μεσογείων, καθώς και στον μαγευτικό, μυστηριακό αρχαιολογικό Χώρο της Βραυρώνας.

 

σχολή οινολογίας ιεκ οινολογίας praxis επίσκεψη παπαγιανακόςσχολή οινολογίας ιεκ οινολογίας praxis επίσκεψη παπαγιανακόςσχολή οινολογίας ιεκ οινολογίας praxis επίσκεψη παπαγιανακός

 

Κεντρική ιδέα του κτιριολογικού προγράμματος ήταν η δημιουργία ενός οινοποιείου με έμφαση στην επισκεψιμότητα, με τρόπο που να μην παρεμποδίζεται η διαδικασία της οινοποίησης αλλά και να είναι εφικτή η διοργάνωση προγραμματισμένων εκδηλώσεων τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου όσο και στον υπαίθριο χώρο του αμπελώνα. Στο υπόγειο του κτιρίου αναπτύσσονται χώροι οινοποίησης, εμφιάλωσης, παλαίωσης και αποθήκευσης. Σε ένα ενδιάμεσο επίπεδο μεταξύ υπογείου και ισογείου οργανώνεται η ζώνη χώρου γευσιγνωσίας, που επιτρέπει την ταυτόχρονη θέαση της κάβας παλαίωσης με τα βαρέλια και του αμπελώνα των Μεσογείων. Στο επίπεδο του ισογείου χωροθετούνται το εκθετήριο και το πωλητήριο προϊόντων καθώς και οι χώροι υποδοχής και συνάθροισης του κοινού.

Το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ διακρίθηκε στα Βραβεία Αρχιτεκτονικής του 2008 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής.

 

Σχολή Αμπελουργίας / Οινολογίας ΙΕΚ PRAXIS - Γίνε Ο Επαγγελματίας Που Ξεχωρίζει.
Αθήνα: 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005
Μάθε Περισσότερα για το ΙΕΚ Οινολογίας https://www.iekpraxis.gr/eidikothta/tehnikos-ampeloyrgias-oinologias

 

σχολή οινολογίας ιεκ οινολογίας praxis επίσκεψη παπαγιανακόςσχολή οινολογίας ιεκ οινολογίας praxis επίσκεψη παπαγιανακόςσχολή οινολογίας ιεκ οινολογίας praxis επίσκεψη παπαγιανακός