Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Οι σπουδαστές και σπουδάστριες των Επαγγελμάτων Υγείας, Εργοθεραπείας και Προπονητικής του ΙΕΚ Praxis πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ) Ν. Εύβοιας (http://www.kefiapevias.gr/).

Οι συζητήσεις με το προσωπικό καθώς και με του εξυπηρετούμενους των προγραμμάτων πάνω στις υπηρεσίες και τα προγράμματα του ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ γέμισαν τους σπουδαστές με πολύτιμες γνώσεις πάνω στην πρακτική των Ειδικοτήτων τους.

Σκοπός των Κέντρων Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης είναι η «παροχή υπηρεσιών υγείας  και νοσηλείας σε ασθενείς εσωτερικούς ή εξωτερικούς, οι οποίοι πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφορικού, εριστικού και αναπνευστικού συστήματος καθώς και σε άτομα όλων των ηλικιών με κινητικά και νοητικά προβλήματα. Επίσης η πρώιμη διάγνωση, η ψυχολογική , κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη, η ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, η προεπαγγελματική και επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με αναπηρίες, η λειτουργική τους αποκατάσταση, η υποστήριξη για ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό, η συνεργασία με τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε τοπικό επίπεδο για τον συντονισμό της δράσης τους».

Ένα τεράστιο ευχαριστώ τόσο στο προσωπικό όσο και στους ωφελούμενους του ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ για την θερμή ανταπόκριση στην επίσκεψή μας και τα εξαιρετικά δώρα τους!

#iekpraxis