Κατηγορία: Συνεργασίες

Το πρώτο Λύκειο Χαλκίδας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ PRAXIS στη Χαλκίδα στο πλαίσιο του μαθήματος "Ερευνητικές Δημιουργικές Δραστήριότητες". Οι μαθητές ανέλαβαν ένα project με τον καθηγητή τους, μηχανολόγο κο Πετσαλούδα Δημήτριο με θέμα το σύγχρονο εργαστήριο μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής. Σκοπός της επίσκεψης στις εγκαταστάσεις μας ήταν η hands on επαφή με εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με τον εξοπλισμό και κυρίως την αλυσίδα λειτουργίας.

Κατα τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της ειδικότητας της Μαγειρικής και της Ζαχαροπλαστικής από την Ιωάννα Ηρακλέους αναπληρώτρια διευθύντρια του ΙΕΚ PRAXIS και τον σύμβουλο εκπαίδευσης Δημήτρη Φραγκάκη

Οι μαθητές μίλησαν με τον καθηγητή μαγειρικής, Chef Πάνο Κορδαλή και τον καθηγητή Ζαχαροπλαστικής, chef Αντώνη Λουκέρη οι οποίοι του έλυσαν τις απορίες σχετικά με τη λειτουργία των εργαστηρίων. Από την τροφοδοσία και τις πρώτες ύλες, τον ποιοτικό έλεγχο των υλικών, στους τρόπους αποθήκευσης, τα ξεχωριστά ψυγεία για κάθε είδος τροφίμων, τους πάγκους εργασίας και θώς και την οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού. Και μετά στις τεχνικές μαγειρικής, παρουσίασης του πιάτου, οι μαθητές έκαναν πρακτική άσκηση πάνω στις γνώσεις που απέκτησαν. 

Ζητήσαμε από τον καθηγητή μηχανολόγο κο Πετσαλούδα Δημήτριο να μας πει δυό λόγια για την επίσκεψη:

"Στόχος μας είναι να δείξουμε στους μαθητές την επιστημονική βάση πίσω από τη λειτουργία ενός σύγχρονου εραστηρίου μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Η μαγειρική είναι χημεία, βιολογία, επιστήμη. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το πως τηρούνται οι επι μέρους διαδικασίες. Έτσι μέσα από αυτή την προσέγγιση οι μαθητές αντιλαμβάνονται το πως η επιστήμη βρίσκεται παντού γύρω μας, ευχαριστούμε τους καθηγητές, το προσωπικό και την διοίκηση του ΙΕΚ PRAXIS για την εξαιρετική παρουσίαση."

Στο ΙΕΚ PRAXIS είμαστε ανοιχτοί σε κάθε λύκειο, κάθε μαθητή και την εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού με στόχο την ενημέρωση πάνω στις καινοτόμες επαγγελματικές ειδικότητες.