Κατηγορία: Συνεργασίες

Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, επέλεξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης PRAXIS για την εκπαίδευση των ινδονήσιων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. 

 

Στην τελετή λήξης, ο κ.Πρέσβης έδωσε συγχαρητήρια σε όσους έλαβαν πιστοποίηση Επαγγελματικής Μαγειρικής και Barista, δηλώνοντας ότι:

 

«Ελπίζω ότι η κατάρτισή σας, μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τις δεξιότητές σας στη δημιουργία μενού φαγητού και παρασκευής καφέ και να γίνει δώσει υπεραξία στις ικανότητές σας, κατά την παραμονή σας στην Ελλάδα ή αν κάποια μέρα επιστρέψετε στη χώρα μας.

 

Πιστεύω πολύ στην εκπαίδευση και, για μένα είναι εξαιρετικά σημαντικό, οι ινδονήσιοι να αποκτούν επαγγελματική κατάρτιση στην τέχνη του καφέ, ένα ινδονησιακό αγαθό το οποίο εξάγεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Το ίδιο ισχύει και για τη μαγειρική. Όλοι οι ινδονήσιοι πρέπει, όχι μόνο να γνωρίζουν την ασιατική κουζίνα αλλά και να είναι επαγγελματικά καταρτισμένοι, με πτυχίο».

 

  

 

Η Ινδονησία αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα διακοπών για τους ευρωπαίους πολίτες. Πέρα από τα ειδυλλιακά τοπία με τις χρυσές ακτές και τα γαλάζια νερά, φημίζεται για την πλούσια παραγωγή μπαχαρικών, κακάο και καφέ καθώς και για την ιδιαιτερότητα της ινδονησιακής κουζίνας με εμφανείς επιρροές από την ευρύτερη ασιατική επικράτεια.

 

Οι ινδονήσιοι σπουδαστές παρακολούθησαν δύο κύκλους προγραμμάτων, ένα ταχύρρυθμό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στη Μαγειρική Τέχνη με εξειδίκευση στην Ασιατική Κουζίνα (Profession Asian Cooking – Level 1) καθώς και ένα ταχύρρυθμό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στην τέχνη του καφέ (Barista – Level 1).

 

Το διοικητικό προσωπικό και οι εκπαιδευτές του ΙΕΚ PRAXIS τους ευχόμαστε:  

«Συγχαρητήρια & Καλή Σταδιοδρομία! Θα είμαστε δίπλα τους #ΣτηνΠράξη»