Κατηγορία: Εκπαίδευση

Στα πλαίσια των μαθημάτων Οινολογίας και Οινογνωσίας, το IEK PRAXIS πραγματοποίησε επίσκεψη στο οινοποιείο ΑΒΑΝΤΙΣ!
Ένα οινοποιείο που σέβεται απόλυτα το φυσικό περιβάλλον, το κρασί και κυρίως τον άνθρωπο..! Παράγει κρασιά υψηλών προδιαγραφών, καθώς και εξαιρετικά καλλυντικά αποκλειστικά από το σταφύλι..!
Ξεναγηθήκαμε στα υπερσύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης, το πνευματικό πιεστήριο κλειστού τύπου (ψυχόμενο για την διευκόλυνση της κρυοεκχύλισης), τον χώρο γλευκοποίησης και ζύμωσης (με ανοξείδωτες δεξαμενές και οινοποιητές με ενσωματωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης)

και την crème a la crème των οινοποιητών, τον Γανυμήδη.
Η επίσκεψη συνεχίστηκε στον χώρο εμφιάλωσης (αποτελούμενο από σύγχρονο πλυντήριο φιαλών, γραμμή εμφιάλωσης με σύστημα πλήρωσης κενού με άζωτο, περιστροφική ετικετέζα), την υπόγεια κάβα ωρίμανσης των βαρελιών και παλαίωσης των κρασιών και δοκιμάσαμε τα προιόντα στον χώρο γευστικής δοκιμής

Πρόκειται για μία αμπελουργική παραδοσιακά περιοχή που οι ντόπιοι ακόμη και σήμερα την ονομάζουν Αμπέλια. Ανάμεσα σε αμπελώνες και άλλες καλλιέργειες μπολιάστηκε με το μικρόβιο του σταφυλιού και του κρασιού. Το πρώτο μπουκάλι Αβαντίς εμφιαλώθηκε από τον Απόστολο στις 5 Μαρτίου 1994, σοδειάς 1993.Έχτισε ένα μικρό οινοποιείο δίπλα στο πατρικό του σπίτι και ξεκίνησε γεμάτος όνειρα και πάθος…