Μια από τις πιο γνωστές και σημαντικές μικροζυθοποιίες της χώρας, την SEPTEM, επισκέφτηκαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ Ξενοδοχειακών,του ΙΕΚ Μαγειρικής και του ΙΕΚ Γεωπονίας του ΙΕΚ PRAXIS.

Έμαθαν τα πάντα για την διαδικασία παραγωγής μπύρας και έκαναν γευσιγνωσία στις εκλεκτές ετικέτες μπύρας που διαθέτει η SEPTEM,κάθε μία με το όνομα μίας από τις 7 ημέρες της εβδομάδας.

Monday’s Pilsner, Friday’s Pale Ale,Sunday’s Honey Golden Ale, Thursday’s Premium Red Ale, Saturday’s Porter, Winter Days Porter

Α.C.E., CITRA Single Hop, Septem 8η μέρα, Septem Wet Hop Pale Ale

Στο Ωρολόγιο Εύβοιας, δημιουργήθηκε από τον χημικό – οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου η πρότυπη Μικροζυθοποιία Septem, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009, τη διάθεση φρέσκιας, μη παστεριωμένης μπύρας.

Στα λατινικά σημαίνει επτά, που είναι ο αριθμός της δημιουργίας! Aποτέλεσε έμπνευση για εταιρεία, καθώς κάθε τύπος μπύρας φέρει το όνομα μιας διαφορετικής ημέρας.

Οι οινολόγοι αφιερώνουν τη ζωή τους στην αναζήτηση της τέλειας δομής και ισορροπίας των κρασιών τους, προκειμένου να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, του μικροκλίματος και της εσοδείας. Την ίδια ”οινολογική“ φιλοσοφία εφαρμόζουμε στην παραγωγή των προϊόντων της Μικροζυθοποιίας Septem. Πιστεύουμε ότι ο λυκίσκος είναι το «σταφύλι» της μπύρας και επιλέγουμε αποκλειστικά ολόκληρα άνθη μοναδικών ποικιλιών από όλο τον κόσμο.

Παράγουν αποκλειστικά μη παστεριωμένη μπύρα, γιατί δεν θέλουν να αλλοιώνουν τα γευστικά χαρακτηριστικά της με τη θερμική κατεργασία της παστερίωσης.

Πιστεύουν ότι η μπύρα πρέπει να καταναλώνεται φρέσκια, προκειμένου να απολαμβάνει ο καταναλωτής τα αρώματα και τη γεύση του λυκίσκου. Παλαιώστε το κόκκινο κρασί ή το τυρί, όχι την μπύρα…

Πιστεύουν ότι η μπύρα δεν είναι απλά ένα δροσιστικό καλοκαιρινό ποτό, αλλά ένα προϊόν που προσφέρει γαστρονομική απόλαυση, όπως αντίστοιχα το κρασί, το malt whisky, ο καφές…

Το όραμα τους

Να γίνουν η ελληνική μικροζυθοποιία που, στην συνείδηση του καταναλωτή, τα προϊόντα της να είναι συνώνυμα της γαστρονομικής απόλαυσης και να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για τη διαφοροποιημένη ποιοτική μπύρα.