Μέσα από την συνεργασία του ΙΕΚ PRAXIS με το Γυμναστήριο Body & Soul, οι σπουδαστές της ειδικότητας Προπονητής Αθλημάτων,έχουν την ευκαιρία να εκπαιδεύονται στην νέα τάση πολυπροπόνησης, το CrossFit.

Στον άψογα οργανωμένο και εξοπλισμένο χώρο του CrossFit By Body&Soul και με την καθοδήγηση έμπειρων instructors,οι καταρτιζόμενοι Προπονητικής του ΙΕΚ PRAXIS εκπαιδεύονται αποτελεσματικά σε μια περιζήτητη περιοχή προσωπικής και ομαδικής προπόνησης.

Γι αυτό λοιπόν: «Βάλτε κι άλλα βάρη στη μπάρα, παιδιά!»

Τι είναι το Cross Fit:

Το CrossFit είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης κ βελτίωσης της φυσικής κατάστασης που στηρίζεται στην συνεχή εναλλαγή, λειτουργικών ασκήσεων (όπως το τρέξιμο, άλματα, έλξεις, ημικαθίσματα, ωθήσεις, κινήσεις ζετέ κ αρασέ…) που εκτελούνται σε υψηλή ένταση.

Τι σημαίνει αυτό για τους αθλούμενους;

Ο στόχος του Crossfit είναι να προετοιμάσει για όλες τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Τα πάντα, από την άσκηση, το κουβάλημα, το τρέξιμο για το αστικό, την διαμόρφωση του κήπου μέχρι και τις απαιτήσεις των ένοπλων σωμάτων όπως, αστυνομία, πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες.

Το Crossfit είναι μοναδικό υπό την έννοια ότι προετοιμάζει τον εκπαιδευόμενο, να αποδίδει καλά σε οποιαδήποτε άθλημα η αποστολή που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Στο CrossFit  προετοιμαζόμαστε για το απροσδόκητο.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Crossfit απευθύνεται σε κάθε υγιή, χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα (μέση, γόνατα) ασκούμενο ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η προπόνηση δεν εστιάζει μόνο στην δύναμη ή την αντοχή, αλλά στοχεύει στη βελτίωση και των δέκα χαρακτηριστικών που ορίζουν το επίπεδο της φυσικής κατάστασης

Δηλαδή, ακρίβεια, ισορροπία, συντονισμός, ευλυγισία, ευκαμψία, σθένος, αντοχή, ταχύτητα, ισχύς και δύναμη.