Κατηγορία: Σεμινάρια
Από τις αρχές του 1800 στη Γαλλία μέχρι και στις μέρες μας, τα Χριστουγεννιάτικα Γλυκά είναι το ιδανικό κίνητρο για να δείξουν οι ζαχαροπλάστες τις τεχνικές τους δεξιότητες και τη δημιουργική τους προσέγγιση.
Τις νέες τάσεις σε Κορμούς και Ατομικά Γλυκά για την Χριστουγεννιάτικη Περίοδο 2019, παρουσίασε ο διακεκριμένος Pastry Chef των Ξενοδοχείων «King George» και «Μεγάλη Βρετανία», Ευγένιος Βαρδακαστάνης παρουσίασε μέσα από ένα σύνολο 20 διαφορετικών συνταγών, 4 Χριστουγεννιάτικα γλυκά. Τα ακόλουθα:
 
Bûche au chocolat de“Madagascar”
Ένας ξεχωριστός Χριστουγεννιάτικος Κορμός σοκολάτας, ποικιλίας Criollo από τη Μαδαγασκάρη. Ένα σύνολο επτά (7) συνταγών με διαφορετικές υφές και αρμονικό συνδυασμό της bitter σοκολάτας με την γάλακτος:
Crumble φουντουκιού, Croustillant σοκολάτας, Biscuit Joconde cacao, Ganache Tannea 70%, Cremeux Tannea, Mousse Tannea  70%, Glacage Tannea
 
Bûche “Red Velvet”
H άλλη εκδοχή του Red Velvet… Τέσσερις (4) ξεχωριστές παρασκευές χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί ένας εντυπωσιακός κόκκινος κορμός από αέρινες υφές και φρουτένιο χαρακτήρα βατόμουρου. 
Biscuit red velvet, Ganache Montee raspberrie cheese cream, Compote βατόμουρο, Σιρόπι Kirch Βατόμουρο
 
“Tarte Jamaica”
Μια τάρτα φουντουκιού τραγανή και πλούσια, καλυμμένη με μια ελαφριά σαντιγί λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με τον εκλεκτής ποιότητας καφέ Blue Mountain.
Hazelnut Pate sable, Κρέμα φουντουκιού, Chantilly καφέ, καραμελωμένα Φουντούκια 
 
Cake “Marronsis”
Ο βασιλιάς των χριστουγεννιάτικων γλυκών, το κάστανο συνδυασμένο με την ντελικάτη φρεσκάδα και τα αρώματα του cassis μέσα από την παραασκευή τριών (3) συνταγών.
Cake κάστανο, Σιρόπι Kirch Cassis, Compote Cassis
 
 
Για τις παρασκευές των γλυκών χρησιμοποιήθηκαν μόνο άριστης ποιότητας υλικά όπως: αλεύρι Petra No5, σοκολάτες, κακάο και πραλίνες Chocolaterie de L'Opera (https://www.chocolateriedelopera.com), Pâte à Glacer Cacao Barry (https://www.cacao-barry.com/) και κόκκοι καφέ Jamaica Blue Mountain.
 
σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Ευγένιος Βαρδακαστάνης σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Ευγένιος Βαρδακαστάνης σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Ευγένιος Βαρδακαστάνης
 

Μάθε Περισσότερα Για Την Ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής

Δες Τα Προσεχή Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής

#kantopraxi στην Ζαχαροπλαστική

Αθήνα 210-8230090 - Χαλκίδα 22210-74005​

 
 
 
Ευγένιος Βαρδακαστάνης