Κατηγορία: Σεμινάρια

Ο Βραβευμένος Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) και καθηγητής μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS, παρουσίασε το σεμινάριο "Αρχιτεκτονική Δομή Πιάτων (a' la carte - Plating)". Τεχνικές και πρωτότυπες ιδέες για το καλύτερο δυνατό τελικό οτπικό αποτέλεσμα στο στήσιμο πιάτου, έτσι όπως πρέπει να παρουσιάζεται σε εστιατόρια υψηλής κλάσης.

Αλεξανδρος Χαραλαμπόπουλος στήσιμο πιάτου

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος καταφέρνει να συνδιάζει την υψηλή γαστρονομία με την υψηλή αισθητική. Υλικά, χρώματα, υφές και αρώματα σε ένα γευστικό και οπτικό ταξίδι. Ο τρόπος παρουσίασης ενός πιάτου ασκεί γοητεία στον καταναλωτή. Χρησιμοποιώντας αρχές γραφιστικής και ζωγραφικής, η πορσελάνη γίνεται καμβάς και τα υλικά χρώματα. Ο κενός χώρος βοηθάει το πιάτο να αναπνεύσει και να δημιουργήσει contrast. Ο chef μπορεί να καθοδηγήσει το βλέμμα, να δημιουργήσει ιεραρχίες στο στήσιμο των υλικών και των γεύσεων, να μας καθοδηγήσει.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος χρησιμοποιεί τη γεωμετρία: κύκλοι, ορθογώνια, κύβοι. Ανάλογα με το πιάτο άλλες φορές εικόνες εμπνευσμένες από τον αυθαιρετικό γεωμετρικό μινιμαλισμό του Καντίνσκι και άλλες φορές οι χαώδεις επαναλήψεις του Τζάκσον Πόλοκ. Και απο εκεί στην τρίτη διάσταση: ύψος, όγκος. Ο σύγχρονος Chef θα πρέπει να αναπτύξει τις καλλιτεχνικές του δεξιότητες, πάντα με μέτρο και με γνώμονα την προβολή του φαγητού. Ας εμπνευστούμε και εμείς λοιπόν με μερικές από τις δημιουργίες του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

 

 

> Διαβάστε το βιογραφικό του chef και καθηγητή Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου

> Μάθετε περισσότερα για τα σεμινάρια μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS

> Δείτε το προφίλ της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

 

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στήσιμο πιάτουΑλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στήσιμο πιάτουΑλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στήσιμο πιάτου

Αλέξανδρος ΧαραλαμπόπουλοςΑλέξανδρος ΧαραλαμπόπουλοςΑλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος