Κατηγορία: Σεμινάρια

Το Σεμινάριο Barista απευθύνεται κυρίως σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ και της καφετέριας, αλλά και σε σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό.

Το Σεμινάριο Barista των τουριστικών σχολών του ΙΕΚ PRAXIS έχει ως στόχο να δημιουργήσει άριστα εκπαιδευμένους επαγγελματίες BARISTAS, δίνοντάς τους όλες τις τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες για να ανταποκριθούν με επιτυχία, συνέπεια και συνέχεια στον χώρο του cafe-bar, καθώς είναι διαπιστωμένο ότι:

Η ζήτηση για εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους BARISTAS είναι ιδιαίτερα υψηλή και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη, καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, αλλά και η πτώση της κατανάλωσης, οδηγούν τις καφετέριες που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε καλές τιμές.
Για τον λόγο αυτό, άνθρωποι που χαρακτηρίζονται «αλεξιπτωτιστές» στον χώρο ή που δεν έχουν καμία απολύτως εκπαίδευση, θα παραγκωνίζονται από όποιους έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

Κλείστε θέση: https://www.iekpraxis.gr/seminar/toyristika-epaggelmata-aeroporikes-spoydes-naytiliaka/seminaria-barista

 

σεμινάριο barista τουριστικεσ σχολεσ τουριστικων επαγγελματων

 

Περιλαμβάνει όλα τα αντικείμενα που πρέπει να γνωρίζει ο επαγγελματίας barista:

  • Ιστορία του καφέ
  • Εξέλιξη των café
  • Λειτουργία της καφετέριας
  • Μηχανές- Εργαλεία- Σκεύη
  • Το καφεόδεντρο (γενικά)
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας του καφέ
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Η μηχανή του Espresso
  • Ελληνικός
  • Φίλτρου
  • Στιγμιαίος/ Frappe
  • Espresso/ Cappuccino
  • Εξυπηρέτηση Πελατών
  • Το τσάι- Ιστορία
  • Το χαμομήλι, Το τίλιο
  • Κατηγορίες και διακρίσεις του τσάι
  • Τρόποι επεξεργασίας του τσάι
  • Κατανάλωση και σέρβις του τσάι
  • Σοκολάτα- Κακάο
  • Το κακαόδεντρο
  • Ιστορία του κακάο
  • Τρόποι επεξεργασίας του καρπού του κακαόδεντρου
  • Συνταγές ροφημάτων με σοκολάτα
  • Συνταγές ροφημάτων με αλκοόλ
  • Η σαντιγί
  • Εισαγωγή στο Latte art και Etching
  • Υλικά και Εργαλεία του Latte art και Etching

 

σεμινάριο barista τουριστικεσ σχολεσ τουριστικων επαγγελματων

 

Πρακτικές ασκήσεις παρασκευής ροφημάτων από τους καταρτιζόμενους:

  • Ελληνικός στο υγραέριο
  • French press
  • Ρυθμίσεις μύλου άλεσης espresso
  • Παρασκευή espresso (ristretto, espresso, lungo)
  • Cappuccino, latte
  • Σοκολάτα ζεστή και κρύα
  • Ζεστά τσάγια
  • Καθαριότητα χώρου και μηχανών

 

Κλείστε θέση: https://www.iekpraxis.gr/seminar/toyristika-epaggelmata-aeroporikes-spoydes-naytiliaka/seminaria-barista