Χριστουγεννιάτικες Διακοσμήσεις Με Ζαχαρόπαστα Στο Σεμινάριο "Ζαχαροτεχνία & Ζαχαρόπαστα" από την ομάδα των Cakers και τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Αγιοβασίληδες! Χιονάνθρωποι! Ξωτικά! Πολικές Αρκουδίτσες! Πάνω σε πεντανόστιμα Cup Cakes. Πιγκουίνοι να κάνουν σκανταλιές σε τούρτες! Ο κόσμος της ζαχαρόπαστας είναι μαγικός και γίνεται ακόμα πιο μαγικός όταν συνδυάζεται με Χριστουγεννιάτικα σχέδια!

Θες να μάθεις και εσύ την τέχνη της Ζαχαρόπαστας; Γράψου στο Σεμινάριο "Ζαχαροτεχνία & Ζαχαρόπαστα" και φτιάξε τις δικές σου πολύχρωμες, γλυκές δημιουργίες: Σεμινάριο Ζαχαροτεχνία & Ζαχαρόπαστα

 

Χριστουγεννιάτικες Διακοσμήσεις Με Ζαχαρόπαστα Χριστουγεννιάτικες Διακοσμήσεις Με Ζαχαρόπαστα Χριστουγεννιάτικες Διακοσμήσεις Με Ζαχαρόπαστα

 

 Σεμινάριο "Ζαχαροτεχνία & Ζαχαρόπαστα"

 

  • Το σεμινάριο είναι Πρακτικό (hands on) .
  • Όλοι οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν στο οργανωμένο και πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής για να δημιουργήσουν διακοσμήσεις με ζαχαρόπαστα.
  • Ένα σεμινάριο που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες όσο και σε αρχάριους στον χώρο της Ζαχαροπλαστικής.
  • Ένα μοναδικό πρόγραμμα για όσους θέλουν να εξειδικευτούν στην τέχνη της ζαχαρόπαστας και καλλιτεχνικής ζαχαροπλαστικής.

 

1o μάθημα: θα διδαχθούν όλα τα ψησίματα. Θα δοθούν οι συνταγές των μπισκότων και των cakes, θα γίνουν τα μείγματα, θα ψηθούν και θα αποθηκευθούν σε καταψύκτες. 

2o μάθημα: θα διδαχθεί η διακόσμηση των μπισκότων και των cupcakes που θα έχουν ήδη φτιάξει, με ζαχαρόπαστα. Θα γίνουν μονοδιάστατα και τρισδιάστατα σχέδια. Θα διδαχθούν τα είδη της ζαχαρόπαστας και πως χρησιμοποιείται το καθένα. 

3o μάθημα: θα διδαχθούν διάφορα διακοσμητικά τούρτας (λουλούδια, δαντέλες, στένσιλ, κα). 

4o μάθημα: θα διδαχθεί το στήσιμο της τούρτας. Θα κοπούν τα cakes που θα έχουν ήδη φτιάξει, θα παρασκευαστούν το σιρόπι, οι κρέμες και το ganache, θα στηθεί η τούρτα και τέλος θα γκαναζαριστεί. Προετοιμασία  δίσκου για τελικό στήσιμο . Επικάλυψη  τούρτας με ζαχαρόπαστα, τοποθέτηση  διακοσμητικών . 

5o μάθημα: θα διδαχθούν τρισδιάστατες φιγούρες (θέματα ανάλογα με την εποχή). Τελικό στήσιμο-μοντάρισμα τούρτας.

 

6ο μάθημα: BONUS SEMINAR:Διακόσμηση Μπισκότων Με Γλάσσο (Royal Icing)

Στο Πρακτικό (Hands On) Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής "Διακόσμηση Μπισκότων Με Γλάσσο (Royal Icing),

οι συμμετέχοντες θα διακοσμήσουν 6 μπισκότα με αυγογλάσο ο καθένας και θα διδαχθούν τα εξής:

 

  • αναφορά και προφορικές οδηγίες για τον τρόπο παρασκευής μπισκότων roll out cookies (θα δοθεί σχετική συνταγή)
  • παρασκευή γλάσου σε διάφορες πυκνότητες ανάλογα τη χρήση (συνταγή, tips)
  • τεχνικές διακόσμησης: wet on wet, piping, flooding, transfers

 

Χριστουγεννιάτικες Διακοσμήσεις Με Ζαχαρόπαστα