Σεμινάριο Food Styling & Food Photography με τον chef-storyteller Γιάννη Μπουροδήμο.

Λαχταριστά τρισδιάστατα και «πολυώροφα» burgers, ζουμερά καραμελωμένα κοτόπουλα που μόλις βγήκαν από το φούρνο, ξελιγωτικά γλυκά, δροσερά παγωτά, πολύχρωμα και ζωντανά βρώσιμα άνθη, φινετσάτες τούρτες, ολόφρεσκα ψωμάκια…τόσο ζεστά που νομίζεις ότι θέλεις να φας την οθόνη σου, να μπεις μέσα στη φωτογραφία και να τα καταβροχθίσεις.

Που σταματάει όμως η αλήθεια και αρχίζει η ψευδαίσθηση, πόσος κόπος και τεχνική απαιτείται για να βγει μία άρτια εικόνα; Στο σεμινάριο Food Photography του πολυτάλαντου chef – storyteller Γιάννη Μπουροδήμου η αγάπη για τη μαγειρική τέχνη και η αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας γίνεται ένα και λέγεται Food Photography.

 

Food Styling & Photography με τον chef-storyteller Γιάννη Μπουροδήμο Food Styling & Photography με τον chef-storyteller Γιάννη Μπουροδήμο Food Styling & Photography με τον chef-storyteller Γιάννη Μπουροδήμο Food Styling & Photography με τον chef-storyteller Γιάννη Μπουροδήμο

 

Αυτοσχέδιες φρεσκοβαμμένες ματιέρες, πιάτα, μαχαιροκουταλοπίρουνα, tricks, σκιές, φώτα και props. Πολλά Props! Απλά, κλασικά, φανταχτερά, φτωχικά, λιτά, πλουμιστά, ρουστίκ, ξύλινα, μοντέρνα, ανθισμένα, όλα γίνονται μέρος του σκηνικού που χτίζεται σε κάθε εκπαιδευτική συνάντηση. Σε ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα πλούσιο σε θεωρία και άσκηση.

Η φωτογραφία φαγητού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται Food Styling. Το τρόφιμο πρέπει να είναι ζωντανό, λαχταριστό, να ξυπνάει τις αισθήσεις και να ξεκλειδώνει συναισθήματα. Να θέλεις να το φας εκείνη τη στιγμή, να το θυμάσαι και να το αναζητήσεις στα ράφια, να ψάχνεις το κοντινότερο εστιατόριο για να το απολαύσεις, να επιστρέψεις βιαστικά στο σπίτι και να αρχίσεις να μαγειρεύεις. Να γίνεις μέρος του σκηνικού, του έργου που διαδραματίζεται ή της στιγμής που αποτυπώνει.

Όλα τα στοιχεία της σύνθεσης πρέπει να είναι τέλεια τοποθετημένα από το φωτογράφο τροφίμων. Κάθε φαγητό έχει το καλό ή κακό του προφίλ. Κάθε στοιχείο που προστίθεται στο κάδρο είναι μελετημένο. Η φωτογραφία φαγητού πρέπει να αφηγείται μία ιστορία και αυτό είναι το δυνατό χαρτί του Γιάννη Μπουροδήμου που σαν έμπειρος chef και δημιουργικός storyteller, στις εκπαιδευτικές συναντήσεις δείχνει τον τρόπο να δημιουργούνται και να αποτυπώνονται σε εικόνες οι ιστορίες. Μία εικόνα άλλωστε ισούται με χίλιες λέξεις.
Δείτε στιγμιότυπα και εργασίες από τα προηγούμενα σεμινάρια: 

 

 

Food Styling & Photography με τον chef-storyteller Γιάννη Μπουροδήμο Food Styling & Photography με τον chef-storyteller Γιάννη Μπουροδήμο Food Styling & Photography με τον chef-storyteller Γιάννη Μπουροδήμο

Food Styling & Photography με τον chef-storyteller Γιάννη ΜπουροδήμοFood Styling & Photography με τον chef-storyteller Γιάννη ΜπουροδήμοFood Styling & Photography με τον chef-storyteller Γιάννη Μπουροδήμο

 

 

Μάθε Περισσότερα Για Τη Σχολή Καλλιτεχνικών Επαγγελμάτων Του ΙΕΚ PRAXIS

Μάθε Περισσότερα Για Το Σεμινάριο Φωτογραφίας Φαγητού Του ΙΕΚ PRAXIS

Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Μαγειρικής Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας

#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005