Οινοποιείο Λαφαζάνη

Η ιστορία της οινοποιείας Λαφαζάνη έχει τις ρίζες της 70 χρόνια πριν, το 1946, όταν ο Βασίλειος Λαφαζάνης ξεκίνησε να φτιάχνει κρασί στην περιοχή του Πειραιά. Το πρώτο ιδιόκτητο οινοποιείο της οικογένειας, ιδρύεται το 1960 στην Μαγούλα Αττικής. Η δεύτερη γενιά, με ακαδημαϊκή παιδεία, εμπειρία και όραμα το 1985, δημιούργησε το υπόβαθρο μιας ποιοτικής και σύγχρονης οινοποιείας. Από τότε με πίστη στους καρπούς της ελληνικής αμπελουργίας, η οινοποιεία Λαφαζάνη αναπτύσσει αρμονικά γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού και παράγει οίνους υψηλής ποιότητας.

Σε αυτή την προοπτική το 1993, με πρωτοβουλία του Σπύρου Λαφαζάνη, κατασκευάζεται ένα σύγχρονο οινοποιείο στη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Νεμέα. Αξιοποιώντας το Αγιωργίτικο αλλά και πολλές άλλες ποικιλίες, εγχώριες και διεθνείς, δημιούργησε κρασιά υψηλής ποιότητας, που αντανακλούν την άριστη τεχνογνωσία της εταιρείας και το ποιοτικό δυναμικό της περιοχής.

Το 2005 αποφασίστηκε για λόγους καλύτερης οργάνωσης να διαχωριστεί, ο εμπορικός κλάδος με έδρα τη Μαγούλα υπό την ευθύνη του Γεώργιου Λαφαζάνη, από τον παραγωγικό – αμπελουργικό με έδρα τη Νεμέα υπό την ευθύνη του οινολόγου Σπύρου Λαφαζάνη.

Το 2008 ποικίλοι λόγοι οδήγησαν στην αποξένωση των δύο αυτών εταιρειών, με τον Σπύρο Λαφαζάνη να παραμένει στο οινοποιείο της Νεμέας και να συνεχίζει την εξέλιξη του.

Το 2012 ξεκίνησε η παραγωγή Αποσταγμάτων με έμφαση στο τσίπουρο από στέμφυλα των πιο φημισμένων ποικιλιών της Πελοποννήσου. Την ίδια χρονιά στην Ελευσίνα Αττικής άνοιξε η αποθήκη έτοιμων προϊόντων για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και την διευκόλυνση της διανομής σε όλη την χώρα. Πρόσφατα, ο Σπύρος Λαφαζάνη πραγματοποίησε την εξαγορά του οινοποιητικού συνεταιρισμού της Μεσσηνίας «ΝΕΣΤΩΡ»!

Το 2016 στην εταιρεία Λαφαζάνης, κάνει την εμφάνισή της δυναμικά η τρίτη γενιά της οικογένειας, με την Αθηνά Λαφαζάνη στη διοίκηση του εμπορικού τμήματος και τον Βασίλη Λαφαζάνη ανερχόμενο αμπελουργό και οινολόγο. Σήμερα η οινοποιία Λαφαζάνη παράγει εμπνευσμένα κρασιά, με την συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας, της άριστης τεχνογνωσίας του άρτια καταρτισμένου προσωπικού, και της χαρισματικής πελοποννησιακής γης.

www.lafazanis.gr

Image: 
Οινοποιείο Λαφαζάνη
Ζαχαροπλαστική - Αρτοποιία, Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής, Μαγειρική, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef), Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική - Αρτοποιία, Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης και Προώθησης Προιόντων (marketing), Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics)

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 4 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία