Κατηγορία: Σεμινάρια

Ο Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος παρουσίασε ένα εξαιρετικό σεμινάριο για τις τεχνικές και τις γεύσεις της Σύγχρονης Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας: 

Ελληνική δημιουργική κουζίνα: Η παράδοση, δοσμένη με σύγχρονο τρόπο και μοντέρνες τεχνικές

Η Ελληνική κουζίνα μεταμορφώνεται μέσω σύγχρονων γαστρονομικών τεχνικών σε μοντέρνες παρουσιάσεις, δίνοντας πάντα έμφαση στο κομμάτι της γεύσης.

 

Πως συμβιβάζονται η ελληνικότητα με την μοριακή γαστρονομία; 

Είναι θέμα εξέλιξης. Κάποιες από τις τεχνικές μαγειρικής που ήρθαν στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια είναι υπό τη σκέπη της μοριακής γαστρονομίας. Να πω βέβαια ότι τον τίτλο «μοριακή γαστρονομία» οι σεφ που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνικές δεν τον αποδέχονται, γιατί θεωρούν ότι φοβίζει τον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση, όπως οι φούρνοι εξελίχτηκαν, όπως πλέον έχουμε επαγωγικές εστίες και σύγχρονα ψυγεία, έτσι και αυτές οι πρωτοποριακές για την εποχή τους τεχνικές, όπως το ψήσιμο σε κενό αέρα, οι αφροί και οι σφαιροποιήσεις υιοθετήθηκαν  και σταδιακά έγιναν οικείες. Προσωπικά πάντως επιμένω ότι όλα θέλουν μέτρο. Για να μη χάνεται η ουσία. Και η ουσία είναι πάντα η γεύση. Δεν το διαπραγματεύομαι αυτό.
Πηγή: https://popaganda.gr/table/alexandros-charalampopoulos-sense-athens-was/

 

Σεμινάριο Μαγειρικής Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος Σεμινάριο Μαγειρικής Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα Αλέξανδρος ΧαραλαμπόπουλοςΣεμινάριο Μαγειρικής Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

 

Τεχνικές που παρουσιάστηκαν:

 

  • Vacuum (τεχνικά χαρακτηριστικά, χρήση, συντήρηση, όσμωση)
  • Sous vide (τεχνικά χαρακτηριστικά, θερμοκρασίες και χρόνοι παστερίωσης, θερμοκρασίες και χρόνοι μαγειρέματος)
  • Σφαιροποίηση-Ζελατινοποίηση (η χρήση και οι τεχνικές αξιοποίησης του Agar-agar)
  • Liquid gels
  • Πίκλες με όσμωση
  • Brines

 

Συνταγές που παρουσιάστηκαν:

Ορεκτικό

  • “Αθηναϊκή": κολοκύθι, πέρλες λεμόνι, liquid gel αγγούρι, πίκλες λαχανικών

Σαλάτα

  • Ελληνική σαλάτα, σφαιροποίηση ζωμού χωριάτικης, πίκλες κρεμμύδι και αγγούρι, ριγανάδα, μπισκότο ελιάς

Κυρίως πιάτο

  • Αρνί στη βρώσιμη λαδόκολλα, πατάτες παγιασόν

 

 

 

Μάθε Περισσότερα Για Τη Σχολή Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Δες Τα Επερχόμενα Σεμινάρια Μαγειρικής Του ΙΕΚ PRAXIS

Τα Σεμινάρια Και Οι Σπουδές Μαγειρικής Στο ΙΕΚ PRAXIS Αποτελούν Εγγύηση Για Την Αγορά Εργασίας

#KantoPraxi Αθήνα 210-8230090 Χαλκίδα 22210-74005