Θοδωρής Παπανικολάου

Chef "SELENE" Restaurant (Σαντορίνη, Χρυσός Σκούφος)

Ο chef Θοδωρής Παπανικολάου με δικά του λόγια.
 

"Από την πρώτη Γυμνασίου κιόλας για έναν ανεξήγητο λόγο έλεγα ότι θέλω να γίνω chef. Η ενασχόλησή μου με τη ζωγραφική με έκανε να πιστεύω ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ αυτών των δύό (μαγειρική & ζωγραφική). Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να δώσω Πανελλήνιες εξετάσεις και να σπουδάσω κάτι άλλο. Η απόφασή μου ήταν να προσπαθήσω να γίνω ένας καλός chef και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

 Ο δάσκαλός μου στη σχολή Ζήσης Κεραμέας μου έμαθε να αγαπάω τις πρώτες ύλες. Ο Marco Stabile chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ora D’aria στη Φλωρεντία, μου έμαθε να μαγειρεύω…Όλα όσα είχα μάθει μου τα ξανατοποθέτησε σωστά πλέον μέσα μου, αλλά ταυτόχρονα με δίδαξε τόσα και άλλα τόσα.

Εργάστηκα στη Χαλκιδική, στην Αθήνα, στη Σαντορίνη, στη Φολέγανδρο κ.α. Στη συνέχεια στην Ιταλία και τη Φλωρεντία. Μετά στο εστιατόριο Σελήνη, στο ξενοδοχείο Athens Was και στο εστιατόριο Sense, αλλά και στο IEK PRAXIS όπου διδάσκω τώρα.

Η φιλοσοφία της κουζίνας μου έχει να κάνει πρώτα με τον απόλυτο σεβασμό στα υλικά που διαχειρίζομαι. Γενικά προσπαθώ να πειραματίζομαι στα ελληνικά πιάτα. Όλα αυτά θέλω να τα παρουσιάζω μέσα από μια άλλη ματιά. Τη δική μου ματιά. Το πώς θα φανταζόμουν εγώ ο ίδιος ένα φαγητό αν θα έπρεπε να το «εφεύρω»."

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό PRAXIS.

Ο Οργανισμός διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις σε 3 κτήρια και μια Δυνατή Ομάδα 300 Εκπαιδευτών.

Με Σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες η Επαγγελματική Αποκατάσταση των Αποφοίτων του φτάνει στο 90%.

Επιλέξτε μία από τις 73 Δυναμικές Ειδικότητες  ή Κάποιο από τα Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε Σήμερα την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία