Ιάκωβος Απέργης

Chef Τζάνειου Νοσοκομείου

Απέργης Ιάκωβος. Chef Τζάνειου Νοσοκομείου. 

Ο Ιάκωβος Απέργης, ο Μάγειρας Σύμβολο του Εθελοντισμού, Head Chef του Τζάνειου Νοσοκομείου, έχει συνδέσει το όνομά του με πολλές δράσεις κοινωνικής υποστήριξης:

  • Χαμόγελο του Παιδιού,
  • Κοινωνικές Κουζίνες για Πρόσφυγες και Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες,
  • Κοινωνικός Συνεταιρισμός «Μύρτιλλο» και πολλά άλλα.
     

Ο Ιάκωβος Απέργης θα διδάσκει από φέτος Κοινωνική Υπευθυνότητα στους σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS και θα αναπτύξει με τους μαθητές μας ένα ευρύ πρόγραμμα Εθελοντικών Δράσεων που στόχο έχουν να τους κάνουν όχι απλώς κορυφαίους αυριανούς chefs, αλλά και υπεύθυνους πολίτες, κοινωνικά ευαισθητοποιημένους, με συλλογικότητα, υποστηρικτικούς για τους ευάλωτους συνανθρώπους τους.

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • 1990: Απόφοιτος Πολυκλαδικού Λυκείου
  • 1993-94: Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης Τμήμα Μαγειρικής
  • 1995-96: Δίπλωμα Μαγειρικής Στρατού Ξηράς

 

ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

  • Παρούσα κατάσταση: Καθηγητής μαγειρικής στο ΙΕΚ PRAXIS   
  • 2012- έως σήμερα: Υπεύθυνος του Μαγειρείου του «Τζανείου» Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά
  • 2010-2012: Μάγειρας στο «Βενιζέλειο» Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης (με απόσπαση από την οργανική θέση στο «Τζάνειο» ΓΝΠ)
  • 2003-2010: Μάγειρας στο «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά
  • 2018- έως σήμερα: Παροχή συμβουλευτικής και τεχνογνωσίας στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Αρχιπέλαγος»
  • 2017-06/2019: Καθηγητής μαγειρικής στο ΙΕΚ «ΟΜΗΡΟΣ»
  • 2017- έως σήμερα: Παροχή συμβουλών μαγειρικής στην εταιρεία ROYAL
  • 2001-2003: Σύμβουλος Διατροφής στα Universal Ladies
  • 1998-2000: Προϊστάμενος και Διευθυντής σε καταστήματα EVEREST
  • 1991-1992: Υπάλληλος στα καφέ-εστιατόρια ΝΕΟΝ κρύα και ζεστή κουζίνα
  • 1996-1997: Βοηθός Μάγειρα στο Εστιατόριο «Αβάκειο» στον Πειραιά
  • 1990: Υπάλληλος κρεοπωλείου σε Super Market «ΤΖΩΡΤΖΗΣ»

 

Συμμετοχή ως ομιλητής σε Εκπαιδευτικά Σεμινάρια/Συνέδρια

  • Σχολείο Τουρισμού Ναυπλίου Μάρτιος 2016
  • Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας Νοέμβριος 2017
  • Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας Νοέμβριος 2018
  • 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων Μάϊος 2018, Ίος
  • 2ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων Μάϊος 2019, Ίος
  • 12ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας 2019 (Γαστρονομική Ταυτότητα/Tinos Food Paths)
  • 2ο TEDx Χαλκίδας 2017
  • 1ο TEDx Ρόδου 2018

 

Συμμετοχή σε Κριτικές Επιτροπές

  • Κριτής στον διαγωνισμό «Ελληνική Σαλάτα», Καλαμάτα/Παπαδημητρίου, 2018
  • Κριτής στα «100 Καλύτερα Εστιατόρια της Ελλάδας», 2019
  • Μέλος της ομάδας DREATERS

 

Εθελοντική δράση

  • 2013-έως σήμερα : Χαμόγελο του Παιδιού»
  • 2016-2017: Παροχή Εθελοντικής Εργασίας στην προσφυγική κρίση (Λιμάνι Πειραιά)
  • 2018-έως σήμερα: Παροχή Εθελοντικής εργασίας και συμβουλευτικής στην κουζίνα του «Μύρτιλλο» cafe

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

  • ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Πειραιά, Ηλίας Μαμαλάκης «Τυρί: Ιστορία, Γεύση, Μαγειρική» 03/2019
  • Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας «Μεσσηνιακή Γαστρονομία» 11/2018
  • ΕΦΕΤ 2006, Πιστοποίηση Διαχείρισης και Ασφάλειας Τροφίμων
  • Διαχείριση Προσωπικού Ε.Ε.Δ.Ε. 1999

 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

  • Αγγλικά σε επίπεδο LOWER

 

ΛΟΙΠΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

  • Πτυχίο ECDL

 

Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε στο ΙΕΚ PRAXIS, το πιο Ποιοτικό Εκπαιδευτήριο. Το ΙΕΚ PRAXIS διαθέτει Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις, την πιο Δυνατή Ομάδα Εκπαιδευτών και σημαντικές Εταιρικές Συνεργασίες για την εξασφάλιση της πρακτικής άσκησης και την αποτελεσματική επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων του.

Διαβάστε την γνώμη των επιτυχημένων Αποφοίτων μας, αποφασίστε με την βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων μας για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, επιλέξτε μία από τις 50 Δυναμικές Ειδικότητες του ΙΕΚ PRAXIS ή κάποιο από τα δεκάδες Εξειδικευμένα μας Σεμινάρια και κάντε ΣΗΜΕΡΑ την Πρώτη Πράξη της Επαγγελματικής σας Επιτυχίας!

Επικοινωνία